Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Γάζα – Ένταση και δακρυγόνα στα σύνορα της Ιορδανίας

Το Ισραήλ έδωσε τελεσίγραφο, πριν το γύρο νέων επιθέσεων

by Times Newsroom

Μαζικά εγκαταλείπουν από το πρωί τη Γάζα χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, με αρκετούς να έχουν πάει στην Ιορδανία, η οποία δεν τους έχει δεχτεί ακόμη και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το aljazeera.com, το Ισραήλ έδωσε τελεσίγραφο, πριν το γύρο νέων επιθέσεων, με φειλ βολάν που άφησαν αεροπλάνα του πάνω από τη Λωρίδα. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια στη Γάζα στα οποία ζητεί από τους κατοίκους να φύγουν «αμέσως» προς τον νότο. «Εκκενώστε αμέσως τα σπίτια σας και πηγαίνετε νότια του Ουάντι Γάζα», αναφέρεται στα αραβικά στα φυλλάδια που έπεσαν από drones.

Πάνω στα φυλλάδια υπάρχει ένας χάρτης με ένα βέλος που δείχνει προς το νότο, κάτω από μια γραμμή που έχει χαραχθεί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Επίσης, το BBC μετέδωσε πως «εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας».

Σημειώνεται, ότι η Χαμάς εξ αρχής κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια απόπειρα «να μεταδώσει και να περάσει μια ψευδή προπαγάνδα με στόχο να σπείρει σύγχυση μεταξύ των κατοίκων και να βλάψει τη συνοχή του εσωτερικού μετώπου μας». «Αυτές οι απόπειρες εντάσσονται στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου», τονίζει ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης. Νωρίτερα τα τζαμιά στην Λωρίδα της Γάζας καλούσαν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com