Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο να κηρύξει το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ «εξτρεμιστικό»

Η κίνηση αντιπροσωπεύει το πιο πρόσφατο και πιο δραστικό βήμα εδώ και δεκαετίες καταστολής των δικαιωμάτων LGBT στη Ρωσία που ξεκίνησε υπό τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες» ακρογωνιαίο λίθο της διακυβέρνησής του.

by Times Newsroom

     Φωτό: Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ διαδηλώνουν στη Μόσχα

 Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 17 Νοεμβρίου ότι κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επιδιώκοντας να κηρύξει το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ «εξτρεμιστικό».

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση που ανακοίνωσε τη μήνυση ότι οι αρχές εντόπισαν «σημάδια και εκδηλώσεις εξτρεμιστικού χαρακτήρα» στις «δραστηριότητες του κινήματος ΛΟΑΤ» στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της «υποκίνησης κοινωνικής και θρησκευτικής διχόνοιας».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας όρισε ακρόαση για τις 30 Νοεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα σημαίνει η ετικέτα για τα LGBT άτομα στη Ρωσία εάν το Ανώτατο Δικαστήριο συμπαραταχθεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει το πιο πρόσφατο και πιο δραστικό βήμα εδώ και δεκαετίες καταστολής των δικαιωμάτων LGBT στη Ρωσία που ξεκίνησε υπό τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες» ακρογωνιαίο λίθο της διακυβέρνησής του.

Η κατάργηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία

Το 2013, το Κρεμλίνο ψήφισε τον πρώτο νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, γνωστό ως νόμος για την «προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων», απαγορεύοντας κάθε δημόσια προβολή «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων.

Το 2020, ο Πούτιν πραγματοποίησε μια συνταγματική μεταρρύθμιση για να παρατείνει τη διακυβέρνησή του για δύο ακόμη θητείες, η οποία απαγόρευε επίσης τους γάμους ομοφυλόφιλων.

Μετά την έναρξη της εισβολής του στην Ουκρανία το 2022, το Κρεμλίνο ενίσχυσε τη ρητορική του για την προστασία των «παραδοσιακών αξιών» από αυτό που αποκάλεσε την «εξευτελιστική» επιρροή της Δύσης.

Την ίδια χρονιά, οι αρχές ψήφισαν νόμο που απαγόρευε την προώθηση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ενηλίκων.

Ένας άλλος νόμος που ψηφίστηκε το 2023 απαγορεύει την αλλαγή φύλου στην ιατρική, καθώς και την αλλαγή φύλου σε έγγραφα και δημόσια αρχεία.

Τροποποιήθηκε επίσης ο Οικογενειακός Κώδικας της Ρωσίας, ο οποίος απαριθμεί την αλλαγή φύλου ως λόγο ακύρωσης του γάμου και απαγορεύει τις αλλαγές φύλου να γίνουν ανάδοχοι ή θετοί γονείς.

Slobodna Evropa

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com