ΟΗΕ: Ικανοποίηση για τη δέσμευση των ΗΠΑ για 2 δισ. δολάρια στα ανθρωπιστικά προγράμματα

Ο Γενικός Γραμματέας καλεί παράλληλα όλους τους δωρητές να αυξήσουν τη συνεισφορά τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

by Times Newsroom

Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη ανακοίνωση των ΗΠΑ σχετικά με μια αρχική οικονομική συνεισφορά ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικά προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών σε διεθνές επίπεδο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δια του Εκπροσώπου του, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Όπως τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, η χρηματοδότηση αυτή θα ενισχύσει την ικανότητα του Οργανισμού να σώζει ζωές, να προσφέρει βοήθεια στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς και να μειώνει τον ανθρώπινο πόνο στις περιοχές που πλήττονται από κρίσεις. «Κάθε δολάριο μετράει και δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη στήριξη, ώστε να επιτύχουμε πραγματικά αποτελέσματα για ανθρώπους που βρίσκονται σε απεγνωσμένη ανάγκη».

Στην ανακοίνωσή του, ο Γενικός Γραμματέας καλεί παράλληλα όλους τους δωρητές να αυξήσουν τη συνεισφορά τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή