Όλαφ Σολτς: «Είναι πιο εύλογο να επανεκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν»

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε χθες Παρασκευή (18/8) ότι θεωρεί απίθανο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

by Times Newsroom

Είπε πως θεωρεί «πιο εύλογο να επανεκλεγεί ο πρόεδρος Μπάιντεν», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα Augsburger

Όλαφ Σολτς: «Είναι πιο εύλογο να επανεκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν»

Απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος ερωτηθείς εάν και κατά πόσον, παρ’ όλ’ αυτά, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του κ. Τραμπ και τις δυνητικές επιπτώσεις της για τα διεθνή πολιτικά ζητήματα.

«Μπορείτε να φανταστείτε πως μελετάμε προσεκτικά τα σενάρια σε όλες τις διεθνείς καταστάσεις», περιορίστηκε να πει.

Ο κ. Σολτς εξήρε την «απίστευτη εμπειρία» του κ. Μπάιντεν στη διεθνή πολιτική και την «καλή κρίση» του, πέραν των συμβουλών που δέχεται από την ομάδα του.

Έκρινε ακόμη πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να αντιμετωπίσει τον διχασμό στην αμερικανική κοινωνία. «Αν κάποιος έχει πιθανότητα να ξεπεράσει» τον διχασμό, «αυτός είναι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπάιντεν», εκτίμησε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τραμπ (2017-2021) βρίσκεται ήδη σε εκστρατεία ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών, τον Νοέμβριο του 2024. Προς το παρόν έχει τεράστιο προβάδισμα στην εσωκομματική διαδικασία του GOP. Ωστόσο, πέρα από τους αντιπάλους του στην παράταξη, είναι επίσης αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή