Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση είναι ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ για το Λινγκ Καπ ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

by Times Newsroom

Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νίκαιας εξέδωσε και ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, με συνέπεια μια ναυτική φωτοβολίδα να καρφωθεί στον μηρό του αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο Κρατικό Νίκαιας. H φωτοβολίδα σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει πετύχει κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα ο άνδρας των ΜΑΤ να έχει χάσει πολύ αίμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αστυνομικός έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, που σημαίνει έχει χάσει πολύ αίμα, γι αυτό και διασωληνώθηκε αμέσως και υποβάλλεται σε χειρουργείο. Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

«Ο αστυνομικός ήρθε στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατος», δηλώνει γιατρός στο νοσοκομείο Κρατικό Νικαίας, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟ. Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μετέβη και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο νοσοκομείο βρίσκεται κατά πληροφορίες από την Αστυνομία και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Η ΕΛΑΣ έδιωξε τα γυναικόπαιδα και κράτησε τους άνδρες στο γήπεδο

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πάνω από 400 προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι μεταφέρθηκαν όλοι στο Αλλοδαπών καθώς δεν υπήρχε χώρος στη ΓΑΔΑ για όλους.

Προβληματισμός και απόφαση για οριστική λύση από την κυβέρνηση

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σωθεί ο 31χρονος αστυνομικός που παλεύει για τη ζωή του αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι πλέον αποφασισμένη να αντιδράσει αποφασιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr μετά από τα επεισόδια στον Βόλο, τις ανακοινώσεις που πυροδοτούν το κλίμα, τις απειλές εναντίον των διαιτητών που ήδη έχουν προχωρήσει σε αποχή από τους αγώνες της super league η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε δράσεις και μέσα σε αυτές δεν αποκλείεται ούτε το λουκέτο μέχρι νεωτέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα ή ακόμη και χειρότερες ποινές.

Η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι και τα σημερινά επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη έχουν να κάνουν με την κόντρα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και εκεί φαίνεται να είναι η πηγή της έντασης.

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αύγουστο μετά τη δολοφονία του Κατσούρη είχε  απευθύνει κάτι σαν ύστατη προειδοποίηση στις ομάδες, καθώς είχε κάνει λόγο για προσωρινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, εάν δεν ανασχεθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο μια, με έδρα τα γραφεία της ΠΑΕ» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα, όπως είπε χαρακτηριστικά, να μην απαιτηθεί να ενεργοποιήσει το Κράτος το ύστατο μέτρο που αφορά στον προσωρινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ οφείλουν και οι ίδιοι να προστατέψουν πρώτα και κύρια τις επενδύσεις τους.

Φαίνεται όμως ότι οι κόντρες συνεχίζονται και η κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Σίγουρα τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com