Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη σε δικαστική αίθουσα μεταφέρθηκε η Ιλάρια Σάλις, που κατηγορείται για επίθεση σε νεοναζί

Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις, μεταφέρθηκε και πάλι σε δικαστική αίθουσα της Βουδασπέστης αλυσοδεμένη, ακριβώς όπως είχε συμβεί κατά την δικάσιμο της 29ης Ιαονυαρίου, προκαλώντας κύμα συμπαράστασης και αποδοκιμασιών, όχι μόνον στην Ιταλία.

by Times Newsroom

Η Σάλις κατηγορείται ότι τον Φεβρουάριο του 2023 επιτέθηκε κατά τριών νεοναζί, στην ουγγρική πρωτεύουσα. Τόσο η οικογένειά της, όσο και μεγάλο μέρος της κοινωνίας των πολιτών, απευθύνουν έκκληση, από την Ιταλία, για άμεση αποφυλάκισή της ή, έστω, μεταφορά της σε κατ΄οίκον περιορισμό. Απόφαση η οποία αναμένεται να ληφθεί σήμερα από τους δικαστές.

Η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα δηλώνει αθώα και σήμερα έδωσε το «ελεύθερο» για την μετάδοση των εικόνων που δείχνουν με ποιές συνθήκες μεταφέρθηκε από την φυλακή στο δικαστήριο. Φίλοι και δικηγόροι της έκαναν γνωστό ότι νωρίς το πρωί έγιναν στόχος απειλών και προπηλακισμών από μέρος ακροδεξιών που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή