Ουκρανία: Βίντεο δείχνει ρωσική οβίδα που έπεσε σε σούπερ μάρκετ, γεμάτο κόσμο

Δείτε εικόνα από την κάμερα ασφαλείας

by Times Newsroom

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα ουκρανικά ΜΜΕ και τα διεθνή social media φέρεται να δείχνει μια ρωσική οβίδα να εκρήγνυται δίπλα από ανθρώπους που στέκονται στριμωγμένοι σε ένα σούπερ μάρκετ, στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στο βίντεο, το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα πριν 5 ημέρες, στις 16/3.

Τουλάχιστον 260 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στις 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 14 παιδιά, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, που δημοσιοποίησαν νεότερα δεδομένα χθες (20/3) βράδυ.

Το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN μετέδωσε ότι το Χάρκοβο συνεχίζει να υφίσταται βομβαρδισμούς από το ρωσικό πυροβολικό, καθώς και ότι το βράδυ του Σαββάτου (19/3) αρκετές πολυκατοικίες και άλλα κτήρια στην πόλη τυλίχθηκαν στις φλόγες, ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ στο Κίεβο επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε σήμερα «ενισχυμένη απαγόρευση κυκλοφορίας» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή