Παναθηναϊκός και στην Μπράγκα: Νίκησε την Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Μαρσέιγ μείωσε στις καθυστερήσεις με πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι.

by Times Newsroom

O Παναθηναϊκός επικράτησε 5-3 της Μαρσέιγ στα πέναλτι μετά το 2-1 των Μασσαλών σε κανονική διάρκεια και παράταση και έτσι έκλεισε θέση στα playoffs του Champions League. Θα διεκδικήσει κόντρα στην Μπράγκα, μία θέση στους ομίλους με το πρώτο ματς να είναι στην Πορτογαλία.

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ: Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης

0-1 Γκεντουζί, απέκρουσε ο Μπρινιόλι

0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ

1-2 Εύστοχος ο Βερτού

1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ

2-3 Εύστοχος ο Σαρ

2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος

3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια

3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς

Ο αγώνας 

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα της Λεωφόρου σε μια προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μπουν οι πράσινοι για να κάνουν το παιχνίδι τους, να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν με αντίστοιχο τρόπο όπως στο πρώτο ματς.

Αντίθετα η Μαρσέιγ είχε αλλαγή στο αρχικό της σχήμα καθώς ο Μαρθελίνιο ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να αλλάξει το αρχικό του σχήμα από τη στιγμή που ο Κοτονγκμπιά είχε αποβληθεί στη Λεωφόρο.

Γκολ στην πρώτη φάση η Μαρσέιγ

Οι Γάλλοι κατάφεραν να βρουν γκολ στην αναμέτρηση ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του ματς και μάλιστα μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την Μαρσέιγ να βγαίνει στην αντεπίθεση με τρεις πάσες. Ο Λόπεθ βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα, έδωσε με τα χέρια στον Κλος, αυτό την πέρασε στον Σαρ που έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ομπαμεγιάνγκ και ο σταρ της Μαρσέιγ αφού πέρασε και τον Μπρινιόλι πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 των Γάλλων.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων έδωσε φτερά στους παίκτες του Μαρθελίνιο και αντίθετα έκοψε το “βήχα” των πράσινων με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να είναι ένας επιθετικός μονόλογος της Μαρσέιγ προς την εστία του Μπρινιόλι και τον Ιταλό να είναι εκεί.

Επιθετικός μονόλογος των Γάλλων και στοπ από Μπρινιόλι

Στο 9′ ο Ομπαμεγιάγνκ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σου με τον Μπρινιόλι να διώχνει και σε δεύτερο χρόνο το σουτ του Ουναχί έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Ιταλού κίπερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Εντιάιγ έκανε τρομερή ερνέγεια, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το συρτό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παναθηναϊκού. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Μπρινιόλι και πάλι με το ένα χέρι έδιωξε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεν απειλούσε και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε ούτε τελική στην αναμέτρηση. Στο 31′ ο Ζιγκό βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πήρε την κεφαλιά και ο Ιταλός τερματοφύλακας εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 33′ η Μαρσέιγ με τον Ομπαμεγιάνγκ και πάλι μετά το λάθος του Γέντβαϊ απείλησε με σουτ με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει με τα πόδια σωτήρια. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 43′ και πάλι ο επιθετικός από τη Γκαμπόν βρέθηκε σε θέση βολής, πήρε την κεφαλιά και πάλι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ, έφτασε σε σκορ πρόκρισης, όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Ομπαμεγιάνγκ νίκησε τους δύο στόπερ του τριφυλλιού και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν έτσι σε σκορ πρόκρισης, 2-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης στο Βελοντρόμ και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα “σχοινιά”.

Στο 52′ δέχτηκαν και τρίτο γκολ οι «πράσινοι», το οποίο ακυρώθηκε. Ο Ομπαμεγιάνγκ βρήκε τον Ισμαϊλά Σαρ και αυτός νίκησε από κοντά τον Μπρινιόλι, ωστόσο ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Όμως, ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε στο 90+9′ με πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός από χέρι του Ματεό Γκεντουζί και έστειλε τον αγώνα με τη Μαρσέιγ στην παράταση.

Η Μαρσέιγ βρήκε τρίτο γκολ στο δεύτερο μέρος της παράτασης με τον Βιτίνια, όμως αυτό δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR που έδειξε πως ο Σαρ που διεκδίκησε τη μπάλα -πριν αυτή φτάσει στον σκόρερ- ήταν εκτεθειμένος. Στα πέναλτι, ο Μπρινιόλι έπιασε το πέναλτι του Γκουεντουζί για να κάνει το 5-3 και να προκριθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com