Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 ανήλικων κρατουμένων στην τελετή του Ιερού Νιπτήρος

Μεγάλη Πέμπτη χθες για τους Καθολικούς και ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη λειτουργία για τη γέννηση του Ιερατείου. Το απόγευμα ο Ποντίφικας έπλυνε και φίλησε τα πόδια 12 κρατουμένων σε φυλακή ανηλίκων στην Τελετή του Νιπτήρος.

by Times Newsroom

Ήταν το 2013 όταν ο Ποντίφικας άρχισε να διοργανώνει την Τελετή του Νιπτήρος σε φυλακές, σπίτια ηλικιωμένων και με άστεγους αντί για ιερείς στους καθεδρικούς ναούς της Ρώμης, όπως είχαν κάνει οι προκάτοχοί του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε: «Ο καθένας μας μπορεί να αμαρτήσει, ο καθένας μας. Και αυτή η συνείδηση, αυτή η βεβαιότητα ότι καθένας από εμάς μπορεί να αμαρτήσει είναι που μας δίνει την αξιοπρέπεια, ακούστε αυτή τη λέξη, την αξιοπρέπεια τού να είμαστε αμαρτωλοί».

Την περασμένη εβδομάδα, ο 86χρονος Φραγκίσκος είχε παραπονεθεί για αναπνευστικές δυσκολίες και νοσηλεύτηκε για 4 μέρες σε νοσοκομείο, όπου έλαβε την κατάλληλη αντιβίωση.

«Ελπίζω να τα καταφέρω, γιατί δεν μπορώ να περπατήσω καλά, αλλά κατά το πλύσιμο των ποδιών σκέφτεσαι, ”ο Ιησούς μού έπλυνε τα πόδια, ο Ιησούς με έσωσε”», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Τελετή του Ιερού Νιπτήρος μνημονεύει την ταπεινοφροσύνη του Ιησού προς τους Απόστολους τη νύχτα πριν από τη Σταύρωσή Του.Η χθεσινή μέρα για τους Καθολικούς, ήταν Μεγάλη Πέμπτη και μέρα που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της γέννησης του ιερατείου.

Στη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους ιερείς να μην διχάζουν την Εκκλησία και να επιδιώκουν την αρμονία για να ξανακερδίσουν τους χαμένους πιστούς.

Ο Ποντίφικας έδειξε σε καλή κατάσταση και διάβασε την ομιλία του με καθαρή και δυνατή φωνή για 20 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή