Παρίσι: Η δήμαρχος υπόσχεται να βουτήξει στο Σηκουάνα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Να αποδείξει ότι κέρδισε το «στοίχημα» καθαρισμού του Σηκουάνα θέλει η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μόλις λίγες μέρες πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την γαλλική πρωτεύουσα.

by Times Newsroom

Η Ινταλγκό «δεσμεύτηκε» σήμερα 10/1/2024 πως τον Ιούλιο, «θα κάνουμε μπάνιο στον Σηκουάνα», καλώντας και τον περιφερειάρχη του Παρισιού Μαρκ Γκιγιόμ να την συνοδεύσει σε αυτήν την «ιστορική βουτιά», «περισσότερο από 30 χρόνια μετά την υπόσχεση του Ζακ Σιράκ».

Το 1990, ο Ζακ Σιράκ, τότε δήμαρχος του Παρισιού, είχε υποσχεθεί ότι «θα κάνει μπάνιο στον Σηκουάνα ενώπιον μαρτύρων» το 1993, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

«Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο, αλλά εμείς το καταφέραμε», είπε η δήμαρχος, η οποία είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2023 το άνοιγμα για το κοινό τριών περιοχών για κολύμπι το καλοκαίρι του 2025.

Το κολύμπι στον Σηκουάνα, το οποίο συνηθιζόταν κατά το παρελθόν, απαγορεύτηκε στο Παρίσι εδώ και έναν αιώνα, το 1923, και διεξάγονται περιπολίες για να αποτραπούν οι βουτιές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου και θα εγκαινιάσουν την επιστροφή των μπάνιων στον Σηκουάνα: τα αγωνίσματα του Τριάθλου και της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης θα εκκινήσουν από την γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ’ που ενώνει το Γκραν Παλέ με τους Ενβαλίντ.

Όμως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αντιμετώπισαν σοβαρές αναποδιές το περασμένο καλοκαίρι κατά την διάρκεια των δοκιμών, εξαιτίας της ρύπανσης που προκλήθηκε από ασυνήθιστη θερινή βροχόπτωση.

Από το 2016, το γαλλικό κράτος και οι τοπικές αρχές της περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς έχουν επενδύσει 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ για να καταστήσουν τον Σηκουάνα και τον Μάρνη, τον κύριο παραπόταμό του, κατάλληλους για κολύμπι.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com