Πεκίνο: Άρχισε να βρέχει σκουλήκια – Με ομπρέλες οι κάτοικοι

Το «El Heraldo ανέφερε» ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου έλαβαν σύσταση να μετακινούνται μόνο με ομπρέλες, καθώς στην πόλη τους βρέχει...σκουλήκια.

by Times Newsroom

Σε πλάνα ειδήσεων, οι κάτοικοι φαίνονται να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές με ομπρέλες ανοιχτές για να μην τους…«λούσουν» τα δεκάδες σκουλήκια που πέφτουν από τον ουρανό.

Και ενώ οι κινεζικές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον λόγο πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο, θεωρίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Κάποιοι πιθανολογούν ότι θα μπορούσαν να είναι τα λουλούδια της λεύκας, ενός πολύ δημοφιλούς δέντρου στην περιοχή που είναι γεμάτο σπόρους και, όταν πέφτουν τα λουλούδια, συχνά μοιάζουν με κάμπιες. Όμως, τα έντομα φαίνεται να κινούνται στις εικόνες που καταγράφηκαν από τα βίντεο.

Το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network πάντως προκρίνει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, που λέει ότι τα σκουλήκια άρχισαν να πέφτουν αφού παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους, καθώς ανάλογα έχουν συμβεί ξανά μετά από μια καταιγίδα.

Πιθανές εξηγήσεις – Πώς σχετίζεται το φαινόμενο με την «Πανσέληνο του Σκουληκιού»

Ορισμένοι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέουν το γεγονός αυτό με την ονομασία «Πανσέληνος του Σκουληκιού». Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο θα μπορούσε να παρατηρηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου και συμπίπτει με την τελευταία πανσέληνο του χειμώνα στην Κίνα.

Η ονομασία «Σελήνη των σκουληκιών» προέρχεται από τη Βόρεια και Ανατολική Αμερική.

Για πολλούς αιώνες, οι άνθρωποι βάφτιζαν την πανσέληνο με διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τον μήνα στον οποίο συνέβαινε. Για παράδειγμα, η πανσέληνος του λύκου εμφανίζεται τον Ιανουάριο, το φεγγάρι του χιονιού τον Φεβρουάριο και η ροζ πανσέληνος τον Απρίλιο κ.λπ. Το φεγγάρι είναι το σκουλήκι του Μαρτίου, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, το έντομο αυτό άρχισε να εμφανίζεται στο έδαφος στο τέλος του χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com