Πεσκόφ: Απαράδεκτες οι κυρώσεις της ΕΕ, που οδήγησαν στην απαγόρευση διέλευσης προϊόντων από τη Λιθουανία

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα αντίποινα της Ρωσίας δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματικής φύσης

by Times Newsroom

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις της ΕΕ, που οδήγησαν τη Λιθουανία στο να μπλοκάρει τη διέλευση κάποιων προϊόντων από την ηπειρωτική Ρωσία στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ότι η Μόσχα επεξεργάζεται μέτρα ως αντίποινα.

ΗΛιθουανία έχει κλείσει τη δίοδο για χάλυβα και άλλα σιδηρούχα μεταλλεύματα, κάτι που λέει ότι απαιτείται να κάνει βάσει των κυρώσεων της ΕΕ που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο και επιβλήθηκαν ως απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας να αποστείλει ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Το Καλίνινγκραντ συνδέεται με την υπόλοιπη Ρωσία με σιδηροδρομική σύνδεση μέσω της Λιθουανίας, χώρας-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι παράνομες κυρώσεις, που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απολύτως απαράδεκτες σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται αντίμετρα.

Αλλά ο Πεσκόφ και Ρώσοι αξιωματούχοι τηρούν σιγήν ιχθύος για το ποια ακριβώς θα είναι η απάντηση της Μόσχας.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα αντίποινα της Ρωσίας δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματικής φύσης. Ούτε εκείνη έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή