«Βόμβα» από Λεπέν: «Δέχθηκα πρόταση από τον Μακρόν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Σε συνεργασία με την άκρα δεξιά φαίνεται ότι θέλει να ενδώσει ο Εμανουέλ Μακρόν.

by Times Newsroom

Η Μαρίν Λεπέν αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση από τον Εμανουέλ Μακρόν για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Γαλλία.

Σε συνεργασία με την άκρα δεξιά φαίνεται ότι θέλει να ενδώσει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αποκάλυψε η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρί Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας αφού μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι βουλευτές της «Εθνικής Συσπείρωσης» της Λεπέν, προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες έτσι ώστε να επιβάλουν κάποιους τουλάχιστον από τους όρους τους.

Προς το παρόν οι προθέσεις της Λεπέν δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ωστόσο οι επαφές στο πλαίσιο των διερευνητικών συνεχίζονται έτσι ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο και η χώρα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση.

Aν πάντως ο Μακρόν δεν εξασφαλίσει ευρύτερες συμμαχίες θα αναγκαστεί να κυβερνήσει με συνεργασίες ανά περίσταση και ανάλογα με τα νομοθετήματα που θα έρχονται για ψήφιση.

Σε περίπτωση πάντως κυβερνητικής σύμπραξης με τη Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος θα είναι απολύτως έκθετος σε κριτική, κυρίως από τους προοδευτικούς ψηφοφόρους που τον στήριξαν στην προεδρική εκλογή ακριβώς για να μην βρεθεί στο μέγαρο Ηλυσίων Πεδίων η Λεπέν.

Tην πρόθεση του Μακρόν να αναζητήσει τη λύση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε και ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιέν Ρουσέλ ο οποίος είχε συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο την Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com