Πέθανε η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση στα 88 της χρόνια

Η Μαρίνα Καραγάτση ήταν κόρη του Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

by Times Newsroom

Η Μαρίνα Καραγάτση, συγγραφέας και κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Επιπροσθέτως η συγγραφέας ήταν και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της

Η Μαρίνα Καραγάτση ήταν μια σπουδαία συγγραφέας, με έργα όπως: «Το ευχαριστημένο – Οι δικοί μου άνθρωποι», «Διαδρομές Στην Άνδρο Του ’70» να αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων μέχρι και σήμερα και να αποθεώνονται στο θεατρικό σανίδι (Ενδεικτικά: To «ευχαριστημένο» ανέβηκε από το Θέατρο Πορεία κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σεζόν 20-21). 

Την είδηση έκανε γνωστή, το Θέατρο Πορεία, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Δημήτρη Τάρλοου, μέσα από μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Τώρα που τελείωσα το γράψιμο θα πάω μια στιγμή να πλύνω τα χέρια μου κι έπειτα έρχομαι αμέσως. Να με περιμένετε. Δεν θα αργήσω.» Μαρίνα

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, φίλη, συνεργάτιδα, Μαρίνα Καραγάτση.

Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της.

Η Μαρίνα άφηνε ανεξίτηλη την παρουσία της σε κάθε ομήγυρη με τις πολύτιμες γνώσεις της, τις γλαφυρές διηγήσεις της, το διαπεραστικό βλέμμα της, τον απερίφραστο σχολιασμό της, την αδιαπραγμάτευτη στάση της. Από σήμερα η Μαρίνα θα αναπαύεται στο «αυλιδάκι» του ουρανού, εκεί που την περιμένουν οι γονείς, η γιαγιά της και η λατρεμένη της Λασκαρώ. Αντίο Μαρίνα». 

*Φωτογραφία: Facebook | Άνδρος | Η Μαρίνα Καραγάτση και ο Οδυσσέας Ελύτης στο Μπατσί της Άνδρου, όπως τους «συνέλαβε» με το φακό του ο Ανδρέας Εμπειρίκος

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com