Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς

Δούλεψε σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς

by Times Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Παρνασσάς. Η κηδεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, θα γίνει την Παρασκευή,19 Αυγούστου, στις 11:30 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

Ο Νίκος Παρνασσάς γεννήθηκε το 1932 στη Χαλκίδα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία ως καλλιτεχνικός συντάκτης και συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» το 1964. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Σημερινά», «Ελληνικός Βορράς», «Ελεύθερος Κόσμος», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Τύπος».

Υπήρξε προϊστάμενος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής», αλλά και συντάκτης και αρχισυντάκτης στα περιοδικά «Θεατής», «Οικογενειακός Θησαυρός», «Πανόραμα», «Πρώτο», «Εμπρός» και «Διάπλαση των Παίδων».

Τέλος, εργάστηκε ως καλλιτεχνικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ενώ διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείο Πολιτισμού.

Στο βιβλίο του «Τα χρόνια της πείνας και τα παιδιά της κατοχής» περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα δύσκολα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τον καιρό του πολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή