Πέθανε ο κάτοχος της μακρύτερης μύτης στον κόσμο – Του απονεμήθηκε ο τίτλος τρεις φορές

«Κάποιοι γίνονται πρωθυπουργοί και κάποιοι γίνονται κάτοχοι ρεκόρ Γκίνες».

by Times Newsroom

Ο Mehmet Özyürek, ο περήφανος κάτοχος της μακρύτερης μύτης στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Ο Mehmet, από την Τουρκία, ήταν γνωστός και αγαπητός για το κέφι του για ζωή και συχνά μιλούσε για το πόσο «ευλογημένος» ήταν που είχε μια μύτη-ρεκόρ.

Του απονεμήθηκε ο τίτλος της μακρύτερης μύτης τρεις φορές: το 2001 στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες: Primetime στο Λος Άντζελες, ξανά το 2010 στο πλατό του Lo Show dei Record στην Ιταλία και το 2021. Κάθε φορά, η μέτρηση της μύτης του ήταν 8,8 εκατοστά από τη γέφυρα έως την άκρη, δηλαδή το μήκος ενός τραπουλόχαρτου.

Ο ρέκορντμαν αρρώστησε και υπέστη καρδιακή προσβολή πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα. Οι γιατροί επενέβησαν, δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Ο γιος του Barış δήλωσε σε μέσο: «Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλόκαρδος, προσπάθησε να μην προσβάλει κανέναν. Ο πατέρας μου δεν ήταν μόνο ειρηνικός με τη μύτη του, ήταν ειρηνικός με τη ζωή του».

Παρά το μπούλινγκ, ήταν πάντα περήφανος για τη μύτη του

Ο Mehmet ήταν πάντα απίστευτα περήφανος για τη μύτη του και τις ικανότητές της να μυρίζει. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο guinnessworldrecords.com το 2021 πως «η όσφρησή μου είναι διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους. Λέω “υπάρχει μια μυρωδιά εδώ”. Οι άλλοι άνθρωποι λένε “δεν μυρίζουμε αυτή τη μυρωδιά”. Εγώ λέω, “εσείς μπορεί να μην την μυρίζετε, αλλά εγώ μπορώ“. Για παράδειγμα, μπαίνω στο σπίτι μου… Μπορώ αμέσως να καταλάβω τι φαΐ έχουμε».

Ο Mehmet είπε ότι η χαρακτηριστική μεγάλη μύτη του ήταν οικογενειακό χαρακτηριστικό, αλλά η αιτία του δεν ήταν ποτέ γνωστή. «Είναι μια γενετική κατάσταση, απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τους γιατρούς, αλλά το έχω στην οικογένειά μου, οπότε το έχει ο πατέρας μου, το έχουν οι θείοι μου, το έχω κι εγώ». Το χαρακτηριστικό, όμως, δεν συνεχίστηκε στο γενεαλογικό δέντρο, πέρα από τον Mehmet.

«Το λατρεύω αυτό το χαρακτηριστικό. Αρέσει στον κόσμο, αρέσει στα ρεκόρ Γκίνες, φυσικά αρέσει και στη γυναίκα μου!».

Πάντα είχε αγάπη για το μοναδικό του χαρακτηριστικό, παρόλο που στα νεανικά του χρόνια τον χλεύαζαν σκληρά γι’ αυτό. «Οι φίλοι μου με φώναζαν “Μεγάλη Μύτη” για να με εκνευρίσουν», είπε. «Ο Θεός με έφτιαξε έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει σε αυτή την κατάσταση. Έμαθα να ζω ειρηνικά με τη σωματική μου διάπλαση».

«Κάποιοι γίνονται μάρτυρες, κάποιοι γίνονται πρωθυπουργοί και κάποιοι γίνονται κάτοχοι ρεκόρ Γκίνες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή