Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Ο «αιφνιδιασμός « των μαχητών δια θαλάσσης κατέληξε σε αιματοκύλισμα – Αναφορές για 8 νεκρούς

Απόπειρα εισβολής της Χαμάς δια θαλάσσης απέκρουσε ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή Ζικίμ, βόρεια της Γάζας.

by Times Newsroom

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό επιτέθηκε στους άνδρες της Χαμάς καθώς «προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας». Το Ζικίμ είναι ένα μικρό κιμπούτς στο Ισραήλ, ακριβώς βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες», ενώ κατά πληροφορίες υπάρχουν οχτώ νεκροί.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 μαχητές σκοτώθηκαν.

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί στη Γάζα  με πάνω από 70 νεκρούς

Σημειώνεται ότι τη μαζικότερη επίθεση με ρουκέτες στο κεντρικό Ισραήλ εξαπέλυσε χθες 24 Οκτωβρίου και 18η ημέρα πολέμου, η Χαμάς. Το Ισραήλ -που βομβαρδίζει ασταμάτητα τη Γάζα- προχώρησε σε τουλάχιστον 15 αναχαιτίσεις, ενώ την ίδια ώρα ο «μαύρος» απολογισμός των θυμάτων στη Γάζα αυξάνει.

Όπως ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, 704 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων που ανακοινώνεται από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιδρομές. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπήρξαν 47 σκληρές μάχες με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες 24 ώρες. Το υπουργείο, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, υποστηρίζει πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 305 παιδιά, 173 γυναίκες και 78 ηλικιωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 5.791 -μεταξύ των οποίων 2.360 παιδιά, 1.421 γυναίκες και 295 ηλικιωμένοι. Στους 16.297 ανεβαίνει και ο αριθμός των τραυματιών ενώ υπάρχουν 1.550 αγνοούμενοι, με τα 870 να είναι παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com