Πόλεμος στην Ουκρανία: Γκραφίτι του Banksy σε βομβαρδισμένο σπίτι στην Μποροντιάνκα

Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα κορίτσι που επιχειρεί κατακόρυφο – Δείτε φωτογραφίες

by Times Newsroom

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης γκράφιτι Banksy επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι είναι δική του η τοιχογραφία που εμφανίστηκε πρόσφατα σε προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (11/11), ο κορυφαίος street artist, Banksy, «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες του γκράφιτι σε ένα κατεστραμμένο σπίτι, με τη λεζάντα «Μποροντιάνκα, Ουκρανία». Η Μποροντιάνκα είναι προάστιο του Κιέβου που βομβαρδίστηκε ανηλεώς στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Το γκράφιτι απεικονίζει ένα κορίτσι που επιχειρεί κατακόρυφο, σε έναν τοίχο που στέκει ακόμη όρθιος στο βομβαρδισμένο σπίτι.

Η δημοσίευση εικόνων γκράφιτι στον λογαριασμό του Banksy στο Instagram εκλαμβάνονται ως επιβεβαίωση του μυστηριώδους καλλιτέχνη – η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη – για την πατρότητα του έργου.

Πέραν, όμως, του γκραφίτι στην Μποροντιάνκα εμφανίστηκαν άλλες δύο τοιχογραφίες στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το ιδιαίτερο στιλ του Banksy. Ωστόσο, γι’ αυτά δεν υπάρχει ως τώρα επίσημη αναγνώριση αν είναι δικά του ή κάποιου άλλου καλλιτέχνη.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Σχετικά Άρθρα

1 comment

George Arctouros 12 Νοεμβρίου 2022 - 15:46

Yπερτιμημένος, τουλάχιστον ως προς την συνολική αποτίμηση των graffiti του.

Comments are closed.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή