Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ κατά Ρωσίας – «Μετατρέπεται σε παγκόσμιο παρία»

«Θα έπρεπε να ντρέπεται που βρίσκεται στην αίθουσα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ»

by Times Newsroom

Σφοδρή επίθεση στη Ρωσία του Πούτιν εξαπέλυσε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η χώρα μετατρέπεται σε έναν «παγκόσμιο παρία», ανέφερε, προτρέποντας παράλληλα τα κράτη να την απομονώσουν περαιτέρω, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, την περασμένη εβδομάδα.

Κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για παραβιάσεις δικαιωμάτων σε «βιομηχανική κλίμακα», είπε στο Συμβούλιο ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της «εργάζονται για να πιέσουν το καθεστώς Πούτιν πιο σκληρά, σφίγγοντας σταθερά τη μέγγενη».

«Μαζί, έχουμε το ηθικό καθήκον να αντισταθούμε στην επιθετικότητα – ειδικά όταν προέρχεται από μέλη αυτού του ίδιου του Συμβουλίου», σημείωσε η η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Μίλησε για «φρικτές ενέργειες της Ρωσίας» και κάλεσε τις χώρες «να την απομονώσουν στη διεθνή σκηνή», μεταδίδει το Reuters.

Απευθυνόμενη de προς τον αντιπρόσωπο της Ρωσίας στο όργανο αυτό η Λιζ Τρας του είπε: «Η Ρωσία θα έπρεπε να ντρέπεται που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα».

Σημειώνεται πως η Βρετανία, όπως και η Ρωσία, είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου σε αυτό το φόρουμ των 47 μελών του ΟΗΕ. Αν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι νομικά δεσμευτικές, στέλνουν μηνύματα με πολιτική βαρύτητα και εξουσιοδοτούν έρευνες για παραβιάσεις, όπως αυτή που αναζητούν ορισμένα μέλη για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή