Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί για τα Leopard, αλλά προβληματίζεται για το χρόνο παράδοσής τους

«Μιλώντας ειλικρινά, ο αριθμός των αρμάτων μάχης και ο χρόνος παράδοσης στην Ουκρανία είναι κρίσιμος» είπε ο Ζελένσκι, παραθέτοντας τον προβληματισμό του - Σε 3-4 μήνες η προμήθεια Leopard στο Κίεβο, λέει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

by Times Newsroom

Χαρούμενος για την απόφαση της Γερμανίας να «ξεκλειδώσει» την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ποσότητα και τον χρόνο παράδοσής τους.

Μιλώντας στο Sky News, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τους συμμάχους σε όλο τον κόσμο για τη συνεχή υποστήριξή τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που πήραν αυτή την απόφαση» για τα Leopard, είπε. «Συνολικά είμαι πολύ ευγνώμων στον κόσμο για την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Αλλά μιλώντας ειλικρινά, ο αριθμός των αρμάτων μάχης και ο χρόνος παράδοσης στην Ουκρανία είναι κρίσιμος» είπε ο Ζελένσκι, παραθέτοντας τον προβληματισμό του.

Οι δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι προέκυψαν αφού η Γερμανία επιβεβαίωσε ότι θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο και εξουσιοδότησε τις χώρες-εταίρους να πράξουν επίσης το ίδιο – παρά τις απειλές της Ρωσίας.  Μετά τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς, ο οποίος «σφράγισε» την απόφαση αποστολής Leopard στο Κίεβο, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα προμηθεύσει τα άρματα μάχης στο Κίεβο το νωρίτερο σε 3-4 μήνες.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι άλλες χώρες, που έχουν αποθέματα του άρματος μάχης, το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, μπορούν πλέον να τα προμηθεύσουν στο Κίεβο. Ήδη, οι Νορβηγία, Ισπανία, Φινλανδία, Ολλανδία και Πολωνία έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να στείλουν Leopard στο Κίεβο.

Χθες, η Μόσχα προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η αποστολή αρμάτων μάχης «δεν θα είναι καλή για τις μελλοντικές σχέσεις» και είπε στις ΗΠΑ ότι αν εγκρίνουν μια τέτοια κίνηση, θα πρόκειται για «κατάφωρη πρόκληση».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή