Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» στην αποστολή όπλων στο Κίεβο – Ο Σαλβίνι διαφωνεί με την Ευρώπη

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία με χρήματα της Μόσχας

by Times Newsroom

ΟΜατέο Σαλβίνι διαχώρισε την θέση του από την υπόλοιπη Ευρώπη και την ιταλική κυβέρνηση, αφού ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.

Ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα -που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία με παράνομη στήριξη από την Μόσχα– μίλησε στη τηλεόραση της Rai και διαχώρισε την θέση του.

«Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα στα σύνορα με την Ρωσία, αλλά να ακολουθήσει την οδό που έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος: ανταλλαγή ιδεών, διάλογο, διπλωματία, κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, σημείωσε ότι «προτιμώ να μιλώ για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δεν θέλω η απάντηση της Ιταλίας και της Ευρώπης, κοιτίδας πολιτισμού, να είναι μια απάντηση με θανατηφόρα όπλα. Δεν θέλω να γίνει, πάντως, εξ ονόματός μου».

Σημειώνεται, πως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να συνεδριάσει για να συγκεκριμενοποιήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή