Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο κέντρο του Κιέβου

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως απέκρουσε επίθεση σε λεωφόρο της πρωτεύουσας

by Times Newsroom

Κλιμακώνονται οι μάχες στους δρόμους του Κιέβου. Μάλιστα, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (26/2) ότι απέκρουσε μία ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Άλλα ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως εξερράγη και γέφυρα.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας. Φυσικά έχουν ηχήσει και οι σειρήνες που καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα καταφύγια.

Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονταν μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές. Παρόλο που οι Ουκρανοί πέτυχαν αυτό το καίριο πλήγμα, η δήμαρχος του Βασίλκιβ, Νατάλια Μπαλασίνοβιτς ανέφερε σε τοπικά ΜΜΕ πως έχουν προσγειωθεί εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές της στην περιοχή και μαίνονται μάχες με τις ουκρανικες δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com