Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη μάχη μαζί με τους άνδρες μπήκαν δυναμικά και οι γυναίκες της χώρας

Οι εθελόντριες μαχήτριες φορώντας στολή παραλλαγής διεμήνυσαν στο Ρώσο πρόεδρο να μην τις υποτιμήσει

by Times Newsroom

Στη μάχη μαζί με τους άνδρες μπήκαν δυναμικά και οι γυναίκες της Ουκρανίας. Οι εθελόντριες μαχήτριες, μάλιστα, φορώντας στολή παραλλαγής διεμήνυσαν στο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν να μη τις υποτιμήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Mega.

Αλλά και οι γυναίκες του Ουκρανικού στρατού δείχνουν θάρρος και πυγμή. Ο πόλεμος της αναγκάζει να φέρουν τις νέες ζωές στον κόσμο μέσα σε καταφύγια, να ξεριζώνονται βίαια από τα σπίτια τους για να γλυτώσουν τις οικογένειες τους από τις βόμβες ή να αποχωρίζονται τα παιδιά τους.

Οι άνδρες -ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες – δείχνουν ότι δεν τις ξεχνούν. Στα σημεία ελέγχου του Κιέβου οι στρατιώτες σε όσες γυναίκες περνούν προσφέρουν ένα λουλούδι και εκείνες συγκινούνται.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας διαβεβαίωσε τις μητέρες ότι στον πόλεμο δεν συμμετέχουν νεοσύλλεκτοι. «Καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε για τους αγαπημένους σας. Να είστε υπερήφανοι για αυτούς όπως όλη η χώρα είναι. Δε θα κληθούν στον πόλεμο νεοσύλλεκτοι. Μόνο επαγγελματίες παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι γυναίκες της Ουκρανίας, λόγω και της ημέρας, είναι τα πρόσωπα της εποχής. Η μοίρα τις δοκιμάζει σκληρά, αλλά είναι αποφασισμένες να κερδίσουν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com