Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση ότι ευθύνεται για την επισιτιστική κρίση

Ο Πεσκόφ ζήτησε από τους Ρώσους στρατιώτες να είναι σε επιφυλακή για τυχόν επιθέσεις

by Times Newsroom

Πυρά κατά της Δύσης εξαπέλυσε τη Δευτέρα (23/5) το Κρεμλίνο κατηγορώντας της πως ευθύνεται για την επισιτιστική κρίση ενώ ζήτησε από τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα πως οι Ρώσοι στρατιώτες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για «τρομοκρατικές επιθέσεις» μετά την επίθεση χθες Κυριακή εναντίον του διορισμένου από τη Μόσχα δημάρχου της πόλης Ενερχοντάρ στη νότια Ουκρανία.

«Οι στρατιώτες μας θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέπουν τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Δύση προκάλεσε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιβάλλοντας στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη Ιστορία.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας μάλλον αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επεσήμανε το Κρεμλίνο, συμφωνεί με την εκτίμηση του ΟΗΕ ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια επισιτιστική κρίση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει λιμό.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας μάλλον αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών», υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι ανησυχεί για τη δίκη ενός Ρώσου στρατιώτη στο Κίεβο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος πολέμου.

Ο 21χρονος Βαντίμ Σισιμαρίν έχει παραδεχθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου σκότωσε έναν ηλικιωμένο άοπλο άμαχο στο χωριό Τσουπαχίφκα.

«Φυσικά και ανησυχούμε για την τύχη του πολίτη μας, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε την ικανότητα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή