Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις Εβραίοι ολιγάρχες παραιτήθηκαν από μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση

Οι τρεις άνδρες υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις λόγω υποψιών για σχέσεις τους με τον Πούτιν

by Times Newsroom

Τρεις Εβραίοι ολιγάρχες που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν παραιτήθηκαν από μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση που είχαν ιδρύσει, αφότου επλήγησαν από κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει ανακοίνωση του ομίλου Genesis.

Ο Μιχαήλ Φρίντμαν, ο Πετρ ‘Αβεν και ο Γκέρμαν Χαν θα παραιτηθούν από τον ρόλο τους στο Genesis Philanthropy Group (GPG), αναφέρει η ανακοίνωση.

“Προκειμένου να επιτρέψουμε στον όμιλο να παραμείνει πιστός στην αποστολή του και να οικοδομήσει πάνω στα θεμέλια που δημιουργήσαμε τα τελευταία 15 χρόνια, και οι τρεις παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο”, διευκρίνισε ο όμιλος στην ανακοίνωση.

Οι τρεις άνδρες υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις λόγω υποψιών για σχέσεις τους με τον Πούτιν.

Ο Φρίντμαν, γεννημένος στην Ουκρανία και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, και ο ‘Αβεν, γεννημένος στη Ρωσία, είχαν αρνηθεί “οποιαδήποτε οικονομική ή πολιτική σχέση” με τον Πούτιν.

Ο όμιλος GPG ανακοίνωσε ότι προσπαθεί κυρίως “να ενισχύσει την εβραϊκή ταυτότητα μεταξύ των Ρωσόφωνων εβραίων σε όλο τον κόσμο και να προωθήσει την κατανόηση μεταξύ των Εβραίων που ζουν στο Ισραήλ και στη διασπορά”.

Η οργάνωση υποσχέθηκε να καταβάλει 10 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους Εβραίους “που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία”.

Ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, ο Γκενάντι Γκαζίν, δήλωσε την Παρασκευή ότι παραμένει στη θέση του και ότι οι παραιτήσεις δεν θα έχουν συνέπειες στις δεσμεύσεις του ομίλου Genesis.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο φως τους δεσμούς που φέρεται να διατηρούσαν πλούσιοι Ρωσοεβραίοι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που υπόκειται στις κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόσφατα, το ισραηλινό μνημείο του Ολοκαυτώματος, Γιαντ Βασέμ, ανέστειλε τη συνεργασία του με αυτόν τον Ρώσο ολιγάρχη που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Ισραήλ φρόντισε να μην καταδικάσει πολύ έντονα την ρωσική επίθεση, τονίζοντας τους σταθερούς δεσμούς που το ενώνουν τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να μιλήσει στους Ισραηλινούς βουλευτές μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή.

πηγή φωτογραφίας: https://stljewishlight.org/

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com