Πόλεμος στο Ισραήλ: Αεροπορικό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας – «Απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις μας»

Προ των πυλών της χερσαίας επίθεσης κατά της Χαμάς βρίσκεται το Ισραήλ.

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας προειδοποίησε σήμερα ότι οι ένοπλες οργανώσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν «το δάχτυλο στη σκανδάλη», φοβούμενες μια κλιμάκωση στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ


«Απ’ όσα κατάλαβα και άκουσα από τα σχέδιά τους, έχουν το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ξέρετε, είναι πολύ πιο ισχυρό και βαθύ από αυτά που έχετε δει», είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, μιλώντας για τις πρόσφατες συναντήσεις του με «στελέχη της αντίστασης στον Λίβανο και παλαιστινιακών ομάδων».

«Για αυτό πιστεύω ότι αν αυτή η κατάσταση παραταθεί και γυναίκες, παιδιά και άμαχοι συνεχίσουν να σκοτώνονται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όλα είναι πιθανά», πρόσθεσε μιλώντας στο αμερικανικό ραδιόφωνο NPR.

Ο Ιρανός υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αντικείμενο την κατάσταση στη Γάζα.

Οι ομάδες αυτές, συνέχισε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, «κάνουν τις δικούς τους υπολογισμούς για τη δική τους ασφάλεια και, όπως έχω πει, αποφασίζουν μόνες τους», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη «δεν επιθυμεί διεύρυνση της σύγκρουσης».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι «διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία» της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ότι «διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία» της Λωρίδας της Γάζας και ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως «ανθρώπινη ασπίδα». «Υπάρχουν καύσιμα μέσα στα νοσοκομεία και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική υποδομή της», κατηγόρησε ακόμη ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Οι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα» μέσα στα νοσοκομεία του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την κατηγορία του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία η Χαμάς χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως «ανθρώπινη ασπίδα». «Οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο νοσοκομείο αλ-Σίφα» της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το ισλαμιστικό κίνημα χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία «ως κέντρα διοίκησης και ως κρησφύγετα» με προσβάσεις στο δίκτυο των υπόγειων σηράγγων που διαθέτει. Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που άρχισαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφός του, έχουν σκοτώσει 7.326 ανθρώπους εκ των οποίων 3.000 παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν καθημερινά για την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα και στους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους του. Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό πλήρη αποκλεισμό από τις 9 Οκτωβρίου. Μόλις λίγες αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια μπόρεσαν να προωθηθούν στο παλαιστινιακό έδαφος — κάτι που αντιπροσωπεύει μικρή βοήθεια, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο κατά του Ισραήλ
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός. «Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το στρατηγείο επιχειρήσεων της Χαμάς βρίσκεται κάτω από νοσοκομείο της Γάζας

Το στρατηγείο επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς βρίσκεται κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας. Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση για δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, όπως μεταδίδει το The times of Israel.

Ο Χαγκάρι λέει ότι η Χαμάς έχει πολλά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από το Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Δηλώνει ότι το Ισραήλ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν πολλές σήραγγες που οδηγούν στην υπόγεια βάση έξω από το νοσοκομείο, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της Χαμάς να μην χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο για να φτάσουν σε αυτό. Όμως ο Χαγκάρι προσθέτει ότι υπάρχει και είσοδος στο υπόγειο συγκρότημα μέσα από έναν από τους θαλάμους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το IDF, η εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς έχει ένα κέντρο διοίκησης μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, από το οποίο κατευθύνει ρουκέτες στο Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα.

Σημείωσε ότι η ενεργειακή υποδομή του νοσοκομείου χρησιμοποιείται επίσης από την υπόγεια βάση της Χαμάς.

Ο Χάγκαρι κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο – με 1.500 κρεβάτια και περίπου 4.000 άτομα προσωπικό – ως ανθρώπινες ασπίδες.

Λέει ότι οι πληροφορίες για τη χρήση του νοσοκομείου από τη Χαμάς βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών που συλλέγονται από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών και την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και ότι αυτές πληροφορίες έχουν ήδη δοθεί στους συμμάχους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έτσι θα μπούμε στα τούνελ της Χαμάς»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant ανέφερε νωρίτερα ότι το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα σύντομα, η οποία θα είναι μακρά και δύσκολη, και θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή, όπως μεταδίδει το The Times of Israel.

Ο Gallant δήλωσε ότι η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».

Τα νοσοκομεία της Γάζας αναζητούν καύσιμα για να λειτουργήσουν γεννήτριες έκτακτης ανάγκης που τροφοδοτούν θερμοκοιτίδες και άλλο σωτήριο εξοπλισμό, αφού το Ισραήλ διέκοψε όλες τις παραδόσεις καυσίμων στη Γάζα στην αρχή του πολέμου, αναγκάζοντας το μοναδικό εργοστάσιό του να κλείσει.

Ο Gallant σημείωσε ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς θα κατάσχει κάθε καύσιμο που εισέρχεται. Υπογράμμισε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων της, οι οποίες προέρχονται από περιοχές αμάχων. Δείχνει στους δημοσιογράφους εναέρια πλάνα από αυτό που λέει ότι είναι ένα φρεάτιο τούνελ που χτίστηκε ακριβώς δίπλα σε ένα νοσοκομείο.

«Για τον αέρα χρειάζονται λάδι. Για το πετρέλαιο μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com