Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σχέδιο του Ισραήλ να πλημμυρίσει τις σήραγγες της Χαμάς»

«Αυτό που κάνανε χθες οι Ισραηλινοί λέγεται επιθετική αναγνώριση, είναι κάτι που το συνηθίζουν» είπε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς

by Times Newsroom

Ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος εκτίμησε πως Ισραήλ και ΗΠΑ ευελπιστούν να επιτύχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού του εχθρού προκειμένου να διεισδύσουν στις σήραγγες της Χαμάς, μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων και βάθους έως και 80 μέτρων, να διασώσουν του ομήρους και να σκοτώσουν χιλιάδες άντρες της Χαμάς.

«Πριν από την κύρια επίθεση πραγματοποιούνται πολλές αναγνωρίσεις που γίνονται με διάφορα μέσα. Άλλες με περιπόλους αναγνωρίσεως πεζή, άλλες με ελικόπτερα ή drones. Αυτό που κάνανε χθες οι Ισραηλινοί λέγεται επιθετική αναγνώριση, είναι κάτι που το συνηθίζουν. Είναι ένα συγκρότημα με άρματα μάχης που κάνουν αναγνώριση των δρομολογίων που θα περάσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι είναι ασφαλή και όχι παγιδευμένα», ανέφερε αρχικά ο αντιστράτηγος ε.α.

«Επίσης να αναγνωρίζουν ποια σημεία χρειάζεται εκκαθάριση και μετακίνηση ερειπίων. Λέγεται ότι έχουν πάρει αντλίες μεγάλης ισχύος για να αποθηκεύσουν θαλασσινό νερό, το οποίο θα διοχετεύσουν στις σήραγγες για να τις “πνίξουν”. Όλα όσα γίνονται θα φανούν στο τέλος, γιατί πολλές φορές δείχνεις την πρόθεσή σου να κάνεις κάτι και εν τέλει κάνεις κάτι διαφορετικό. Θα χρησιμοποιήσουν μηχανήματα θερμικής ακτινοβολίας, συσκευές παθητικού τύπου, ανιχνευτές θερμοκρασίας που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν κινήσεις ατόμων μέσα σε κτίρια, αν υπάρχει κίνηση ή ήχος», πρόσθεσε ο κ. Κρασσάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com