Πώς η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη, έσωσε τη χώρα από “άκρως επικίνδυνα ρώσικα, πολιτιστικά προϊόντα”!

΄Οταν η κυβέρνηση έχοντας κατά νου την “τραγωδία του πολέμου” έχει την έμπνευση, στο πλαίσιο κυρώσεων, να... “γράφει” κωμωδίες!

Προτείνεται” ν’ αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας και να απαλειφτεί κάθε αναφορά στην προηγούμενη ιδιότητα του Καποδίστρια, ως υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας! Να λέμε, χωρίς το… “Ρωσίας”, μόνον ότι, ήταν υπουργός εξωτερικών, αόριστα, κάπου στο εξωτερικό…

Μη μας ξεφύγει το… ρώσικο χαβιάρι, να κατασχεθεί από τα καταστήματα πώλησης και με την ευκαιρία να κατασχεθεί και η σχετική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή! Αρκετά εκθειάζει τους Ρώσους!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το… τερμάτισε! Εφαρμόζοντας προφανώς, όσα έκτακτα μέτρα, θα “έπαιρναν” οι άνθρωποι του υπουργείου πάγια, όπως π.χ. στους πολέμους Γιουγκοσλαβίας, Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης, κατά των εισβολαίων (αλλά, μάλλον δεν πρόλαβαν τότε, ενώ τώρα προλαβαίνουν), προσάρμοσαν κυρώσεις, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στον τομέα του Πολιτισμού και εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, που αναφέρει:

“H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς”.

΄Ετσι δεν θα γίνουν, ακόμα και παραστάσεις του κλασικού έργου “Λίμνη των κύκνων”, των μπαλέτων Μπολσόι κ. ά.

Σαφέστατα, ο πόλεμος και αυτός της Ουκρανίας, μνημείο παραλόγου, όπως το έχουμε ξαναπεί, μ’ όποια δικαιολογία ή πρόφαση και αν γίνεται, είναι ένα σύνολο αποτρόπαιων, εγκληματικών πράξεων! Και είναι εντελώς άλλο πράγμα, να αντιλαμβανόμαστε τι “παίζεται” στο παρασκήνιο, μ’ όλη αυτή την αμερικανο-ευρωπαϊκή ενορχήστρωση του άλλου “παραλόγου”, όπου η υποκρισία περισσεύει…

΄Αποψή μας είναι ότι, δεν μπορείς να εξαφανίζεις οτιδήποτε ρώσικο, ειδικά στον τομέα της κουλτούρας, επειδή το ζητάει το ΝΑΤΟ, λόγω του ουκρανικού πολέμου! Μη το αναλύσουμε, θα στενοχωρηθούμε κι΄άλλο…

Συνεπώς, “μέγα φάουλ” στα όρια της αστειότητας (για να μη το πω αλλιώς), η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού!

Και επειδή το υπουργείο ξεκίνησε τις υπερβολές, τα στεία και στην ουσία… “γράφει κωμωδία”, ρίχνουμε μια ιδέα, μια λίστα 12 “αριστοφανικών” ενεργειών, που μπορεί να εισηγηθεί η κ. υπουργός, στην ίδια ακριβώς λογική… “να εξαφανιστεί κάθε τι ρώσικο, από την κουλτούρα του ΄Ελληνα”!

Μέτρα προστασίας της κουλτούρας μας

Ιδού, τι μπορεί να γίνει με 12 άμεσες… “αριστοφανικές”ενέργειες! Πως, μπορεί η κ. Μενδώνη, να ολοκληρώσει τα μέτρα, για τη Ρωσία, στον τομέα της κουλτούρας και όχι μόνο:

1. Προτείνεται ν΄αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας και να απαλείιφθεί κάθε αναφορά στην προηγούμενη ιδιότητα του Καποδίστρια, ως “υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας”! Να λέμε, χωρίς το… “Ρωσίας”, μόνο ότι ήταν υπουργος εξωτερικών, αόριστα, κάπου στο εξωτερικό…

2. Από το κεφάλαιο “Ναυμαχία του Ναυαρίνου”, απαλείφεται η συμμετοχή του ρώσικου πολεμικού στόλου! Να λέμε ότι στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου πήραν μέρος, με καράβια τους, η Γαλλία, η Βρετανία και άλλοι… Έτσι, στο “φλου”!

3. Το κεφάλαιο της ιστορίας, που, αναφέρει ότι από την Οδησσό της Ρωσίας ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση του 1821, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας. Να μην λέμε “από την Οδησσό της Ρωσίας”, αφού μια χαρά ταιριάζει τώρα, να λέμε απλά, από την… Ουκρανία!

4. ΄Οταν αναφερόμαστε στις περίπου 100.000 ΄Ελληνες που ζουν στη Ρωσία, να μην αναφέρουμε το όνομα Ρωσία, αλλά να λέμε “΄Ελληνες, που, ζουν στη χώρα του… ακατονόμαστου”!

5. Στον τομέα του τουρισμού, την άφιξη δηλαδή, εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων τουριστών, αλλά και των εξαγωγών γεωργικών μας προϊόντων στη Ρωσία, δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα άλλο. Φρόντισε η κυβέρνηση να εκλείψουν και τα δύο!

6. Στον τομέα των εισαγωγών, π.χ. ρώσικο αέριο, ρώσικα σιτηρά, ομοίως όπως παραπάνω, απαλείφουμε τον όρο “ρώσικα” και λέμε από τη χώρα του ακατονόμαστου!

7. Στον τομέα των εισαγωγών με τα ρώσικα αυτοκίνητα “Lada”. Αυτό τελείωσε, όσοι πήραν, πήραν! Μάλιστα, το υπουργείο Πολιτισμού, μπορεί να εισηγηθεί στην κυβέρνηση να κατασχεθούν και όσα “LADA”, ήδη κυκλοφορούν, τα οποία να συγκεντρωθούν σε κάποια αλάνα αρχαιολογικού χώρου, που θα υποδειχθεί. Προσοχή, μη σας ξεφύγουν αρκετά Lada, που είναι παρκαρισμένα στον αυλόγυρο του Περισσού!

7. Να γίνεται καθημερινά έλεγχος, από μικτά συνεργεία που θα αποτελούνται από εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, εκπρόσωπο ΕΕ και ενός σεφ (από την επιτροπή του “Μάστερ σέφ”), που θα ελέγχει ταβέρνες, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και θα κατάσχει όλες τις ποσότητες ρώσικης σαλάτας και βότκας! Αλλά και ρώσικου πιροσκί! Ενώ θα κόβει και πρόστιμα, που θα στέλνονται για είσπραξη στις εφορίες!

8. Να γίνει “ντου” σε βιβλιοπωλεία, αλλά και σε παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, σε βιβλιοθήκες (εθνική, πανεπιστημιακές, δήμων κλπ) και να κατασχεθούν όλα τα έργα Ρώσων συγραφέων, όπως είναι ο Φιόντορ Ντοστογέφσκι, Λέων Τολστόι, Αντόν Τσέχωφ‎, Μπόρις Ακούνιν, Λεονίντ Αντρέγιεφ, Αρκάντι Γκαϊνταρ, Μικολάι Γκόγκολ, Μαξίμ Γκόρκι, Γιεβγιένο Ζαμιάτιν, Μπορίς Ζαχοντέρ, Νικολάι Καραμζίν, Σεργκέι Λουκιανένκο κ. ά.

9. Προσοχή να κατασχεθούν και εκδόσεις με τα “ρώσικα παραμύθια”, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας και αυτά κάνουν… όλη τη ζημιά, ήδη από την τρυφερή ηλικία των παιδιών μας!

10. Παρόμοιο “ντού” να γίνει σε δισκάδικα, στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε πάγκους στο Μοναστηράκι, να κατασχεθούν όλοι οι δίσκοι κλασικής μουσικής των Ρώσων συνθετών, όπως ο Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Σεργέι Ραχμάνινοφ, Αντόν Ρουμπινστάιν, ΄Ιγκορ Στραβίνσκι κ. ά.

11. ΄Ενα ακόμα γερό “ντου” στην Εθνική Πινακοθήκη, θα εντοπίσει και αριστουργήματα Ρώσων ζωγράφων! Να ζητηθεί από την κ. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, να τους μεταφέρει αμέσως στο υπόγειο και να μη μιλά πλέον κανένας, ούτε η ίδια, γι΄ αυτούς! Να επιμείνει η κ.υπουργός, γιατί η κ. Πλάκα δεν τα σηκώνει τέτοια, θα αντιδράσει!

12. Μη μας ξεφύγει το… ρώσικο χαβιάρι, να κατασχεθεί από τα καταστήματα πώλησης και με την ευκαιρία να κατασχεθεί και η σχετική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή! Αρκετά εκθειάζει τους Ρώσους! Επίσης, προσοχή, προβάλλονται σε κινηματογράφους ρώσικες ταινίες όπως και οι παραστάσεις σε μερικά θέατρα, που, παίζουν έργα -αυτό κι αν είναι τρομερό- Ρώσων συγγραφέων!

Κυρία υπουργέ, για να συνταχθούν αυτές οι ρηξικέλευθες προτάσεις μας, κοπιάσαμε, κάναμε ολόκληρη μελέτη, ωστόσο την παραχωρούμε δωρεάν στο υπουργείο σας. Χαλάλι σας, αφού είναι για “καλό σκοπό”, όπως τα μέτρα για την προστασία και την περιχαράκωση της εθνικής μας κουλτούρας, από άκρως επικίνδυνα πολιτιστικά προϊόντα!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com