Πώς θα αντιμετωπίσει η Κωνσταντινούπολη έναν ισχυρό σεισμό – Το σχέδιο εκκένωσής της

Τι εκτιμούν οι ειδικοί για το ρήγμα κάτω από την πόλη

by Times Newsroom

Τούρκοι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα πλήξει την περιοχή του Μαρμαρά στην Προποντίδα και για αυτό οι βιομηχανίες της περιοχής σχεδιάζεται να μεταφερθούν στο Ικόνιο.

Το σχέδιο εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης σε περίπτωση μεγάλου σεισμού περιέγραψε στις «Συνδέσεις» ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννης Μανδαλίδης, ύστερα από τη σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ στο Ικόνιο την Τρίτη.

Κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το φαινόμενο, όποτε αυτό συμβεί.

«Υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν οι βιομηχανίες στην κεντρική Τουρκία, στο Ικόνιο ή στην Καισάρεια που είναι οι πιο ασφαλείς περιοχές. Υπάρχει ακόμη ένα σχέδιο να ενισχυθούν οι ανισόπεδοι κόμβοι. Αυτή τη στιγμή, ενισχύονται οι τρεις γέφυρες του Βοσπόρου. Δίνεται προτεραιότητα, σε περίπτωση σεισμού, να μείνουν οι τρεις – τέσσερις πολύ βασικές οδικές αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης. «Τρέχει και αυτό το σχέδιο της ανοικοδόμησης των κτιρίων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com