Πούτιν: Θα απαντήσουμε, αν αναπτυχθεί στρατός του ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία

Η Μόσχα αντιδρά έντονα στη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

by Times Newsroom

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι Σουηδία και Φινλανδία θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στις δύο σκανδιναβικές χώρες, τονίζοντας ότι τυχόν ανάπτυξη στρατού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα εδάφη τους, θα φέρει την άμεση απάντηση της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρώσος πρόεδρος στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) τόνισε ότι μια τέτοια «διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή (…) αλλά η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στα εδάφη αυτών των χωρών θα οδηγήσει φυσικά σε απάντηση».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας ούτε θα ενισχύσει ούτε θα βελτιώσει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ηπείρου μας».

Επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε «την ανησυχία» της Ρωσίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά «τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό (σ.σ.: η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ) για την ασφάλειά μας».

Σημειώνεται, ότι κατά το άτυπο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που έγινε την Κυριακή (15/5) στο Βερολίνο, η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή