«Πυρ και μανία» όλη η χώρα

Μήπως «Πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη» αναρωτιέται ο Οδυσσέας Ελύτης. Ίσως και η πολιτεία τότε ξαναβρεί τη φωνή της και το δίκιο της.

  • Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

«Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις»

Όπως σχολιάζει ο Κυνικός φιλόσοφος Διογένης(410-323 π.Χ.).

‘Όμως, από τον πύρινο εφιάλτη δεν μπορείς να ξεφύγεις…

Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται το ίδιο και το ίδιο σκηνικό κι εμείς βλέπουμε έντρομοι από τη μικρή οθόνη τις φωτιές να καταστρέφουν χωριά ολόκληρα , οικίες συμπολιτών μας, δάση και μαυρίζει το μέσα μας,

ενώ οι πολιτικοί περί άλλων τυρβάζουν.

Μια βδομάδα φλέγεται η Ρόδος. Περισσότερα από 50 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη και μπούρμπερι και οι πυρόπληκτοι ντόπιοι καταγγέλλουν:

«Καιγόμαστε και τα αντανακλαστικά της πολιτείας είναι τόσο χαλαρά…»

Ποιος αναρωτιέται, τι πήγε λάθος και δεν προστατεύτηκαν οι δασικές εκτάσεις ,οι πνεύμονες πρασίνου αλλά και οι περιουσίες των ανθρώπων; Και η δικαιολογία :τα πολλαπλά μέτωπα, τα πολλά μποφόρ και τις κλιματικές συνθήκες . Για παραλείψεις βέβαια, δεν γίνεται λόγος.

Η Ελλάδα καίγεται: Εύβοια, Αίγιο, Κάρυστος, Κέρκυρα…

Πού είναι η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού καταγγέλλουν δήμαρχοι και κοινοτάρχες.

Με την ευκαιρία οφείλουμε όμως, να επαινέσουμε θερμά τους εθελοντές πυροσβέστες που με κίνδυνο της ζωής τοςυ μπαίνουν μπροστά για να σώσουν ό, τι μπορούν.

O θεσμός του «Εθελοντή Πυροσβέστη» καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 1991 με τις διατάξεις του Ν.1951/91 και του Π.Δ.32/92, με κύρια και ουσιαστική αναφορά στη δυνατότητα των πολιτών να προσφέρουν εθελοντική (άμισθη) εργασία στον τομέα της Πυρόσβεσης – Διάσωσης αποκλειστικά και μόνο μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ύστερα από εκπαίδευση εντάσσονται κανονικά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελούν υποχρεωτικά τουλάχιστον τρεις 8ωρες βάρδιες ανά μήνα, καθόλη τη διάρκεια του έτους, και μαζί με τους έμμισθους πυροσβέστες επιχειρούν σε όλα τα συμβάντα.

Η Ελλάδα φλέγεται .

Μήπως «Πάντα περνάς τη φωτιά για να φτάσεις τη λάμψη» αναρωτιέται ο Οδυσσέας Ελύτης. Ίσως και η πολιτεία τότε ξαναβρεί τη φωνή της και το δίκιο της.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com