“Έφυγε” ο τελευταίος χειριστής κινηματογραφικών μηχανών της Τρίπολης, Μίμης Αναγνώστου

Ήταν παθιασμένοις με τον κινηματογράφο και δούλευε για πολλά χρόνια ως χειριστής της κινηματογραφικής μηχανής όταν ακόμα υπήρχε κινηματογράφος στην αρκαδική πρωτεύουσα

by Times Newsroom

Χθες “έφυγε” από τη ζωή ο Μίμης Αναγνώστου, ο τελευταίος χειριστής κινηματογραφικών μηχανών της Τρίπολης και ταλαντούχος επιγραφοποιός.

Ήταν παθιασμένοις με τον κινηματογράφο και δούλευε για πολλά χρόνια ως χειριστής της κινηματογραφικής μηχανής όταν ακόμα υπήρχε κινηματογράφος στην αρκαδική πρωτεύουσα. Ωστόσο, η δουλειά του ως επιγραφοποιού ήταν καταπληκτική. Όταν όμως το Καλλιτεχνικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ίδρυσε το Φεστιβάλ Θεάτρου Τρίπολης ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του Νίκος Λαγκαδινός που διακρίνεται στη φωτογραφία μαζί με τον Αναγνώστου, αυτός ο παλιός αλλά ένθερμος εργάτης του κινηματογράφου, συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ στον τομέα των εκδηλώσεων που περιλάμβαναν και κινηματογραφικές προβολές.

Οι προβολές είχαν κανονιστεί να γίνουν στο ονομαστό Μαλλιαροπούλειο Θέατρο που ακόμη τότε βρισκόταν σε σχεδόν κακή κατάσταση. Βρέθηκε η κινηματογραφική μηχανή και ο Μίμης Αναγνώστου ήταν εκεί για να δώσει ζωή στα όνειρα όσων αγαπούσαν τον κινηματογράφο. Και παρά τις αντιξοότητες ο Αναγνώστου κατάφερε να κουμαντάρει τη μηχανή και οι προβολές να δώσουν χαρά σε όσους μπόρεσαν να βρεθούν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε επαγγελματική σχέση με το Φεστιβάλ. Απλώς πρόσφερε αφειδώλευτα το χρόνο και την εμπειρία του για να υπάρξει ξανά κινηματογράφος στην αγαπημένη του Τρίπολη. Κι ο ίδιος ένιωθε μια απέραντη αγάπη για την τέχνη του κινηματογράφου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com