Ρέντη: Απειλητικό μήνυμα στην μητέρα του 18χρονου – «Αν μιλήσει ο γιος σου θα πεθάνει»

Απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του γιου της κατήγγειλε ότι δέχτηκε στο κινητό το πρωί της Τετάρτης (13.12.23) η μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

by Times Newsroom

Στην εκπομπή Tlive στον ALPHA μίλησαν οι γονείς του 18χρονου που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

«Ήμουν έγκυος στο πέμπτο μου παιδί όταν χάθηκε ο μεγάλος μου γιος. Ακούσαμε μια σειρήνα, αλλά το μητρικό μου ένστικτο μου είπε πως είναι σειρήνα για το παιδί μου, είναι ασθενοφόρο. Μετά από λίγο με πήρε τηλέφωνο το άλλο μου παιδί και μου είπε πως χτύπησε ο Σώτος στο Καματερό, δεν μιλάει καθόλου», ανέφερε η μητέρα του 18χρονου για τον χαμό του μεγάλου της γιου.

«Είχαν λατρεία με τον 18χρονο γιο μου. Τον πρόσεχε σαν τα μάτια του. Αλλά ήταν το κάτι παραπάνω, όλα μου τα παιδιά είναι δεμένα. Όταν έγινε το ατύχημα του παιδιού, εγώ ήμουν στις μέρες μου να γεννήσω το πέμπτο παιδί. Λόγω των καταστάσεων γέννησα νωρίτερα από όσο έπρεπε. Γέννησα την μια ημέρα και την επόμενη έφυγε ο άλλος μου», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πώς ο 18χρονος βρέθηκε στα επεισόδια, η μητέρα του, τόνισε: «Πήγαν με τους φίλους τους να δουν την ομάδα τους, έχουν ξαναπάει σε πολλά αθλήματα. Αγάπησαν την ομάδα αυτή λόγω του αδερφού τους, που χάσαμε. Ήταν Ολυμπιακός και εκείνος. Εισιτήρια μπορεί να τους έδιναν, αλλά τα πλήρωναν. Δεν τους χαρίζανε τζάμπα εισιτήριο για να εμπλακούν κάπου. Τα πληρώνανε κανονικά. Τους δίνανε και προσκλήσεις. Και εμείς πάμε στο γήπεδο. Τι είμαστε;».

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα και το έδωσα στην Ασφάλεια. ‘Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο κανείς. Ο θεός τιμωρεί. Οικογένειες όπως η δικιά σας …… (βρισιά) πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί. Σύντομα δεύτερη κηδεία» ανέφερε η μητέρα του 18χρονου.

«Άμα είναι το δικό μας το παιδί, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Δεν ξέρω τι έκανε ο μικρός. Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Ξέρετε τι καλό παιδί είναι; Θα πηγαίναμε μαζί στο μπάσκετ την άλλη μέρα. Δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Δεν ξέρω τι έγινε», σχολίασε ο πατέρας του 18χρονου.

«Τελείωσαν τα αγγλικά τους, τα σχολεία τους. Δούλευαν να μαζεύουν τα λεφτά τους για να μην μας επιβαρύνουν. Μάζευε τα χρήματά του και αγόραζε ό,τι ήθελε. Είναι παιδιά συνεσταλμένα, ήταν η κακιά στιγμή», πρόσθεσε ο μητέρα του 18χρονου

Ρέντη: Κατάθεση του αδελφού του 18χρονου – «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… »

Συμπληρωματική κατάθεση στην ΓΑΔΑ έδωσε ο αδελφός του 18χρονου που φέρεται ότι έριξε τη φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

Στην πρώτη κατάθεση ο 16χρονος, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο άνδρα των ΜΑΤ.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του νεαρού και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην υπηρεσία, για διευκρινίσεις που αφορά την αρχική του κατάθεση.

Ο 16χρονος προσπάθησε να αποτρέψει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αδερφός του 18χρονου φέρεται να είπε : «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Επεισόδια στου Ρέντη: Θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης – Νέα κατάθεση από τον αδερφό του 18χρονου

Θέμα χρόνου θεωρούνται οι νέες συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Η αστυνομία «δένει» τα στοιχεία για τον καθοδηγητή, ενώ είναι κοντά στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ατόμου, που είχε τον ρόλο του καθοδηγητή της επίθεσης. Φέρεται να ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος μαζί με έναν στενό πυρήνα περίπου τεσσάρων ατόμων, προμήθευσε τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση με τα πολεμοφόδια: βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Μάλιστα, θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου.

Η αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένονται τα αποτελέσματα, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας».

Σε άλλο σημείο η κ. Δημογλίδου τόνισε «Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες. Έχουμε στοιχεία, έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουν οι δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις».

«Έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αλλά και από άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Στους αθλητικούς χώρους επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν ονομαστεί πρόσωπα, γι’ αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους» ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

Ρέντη: «Μου είπε ότι πρέπει να χτύπησε αστυνομικό» – Νέα κατάθεση από τον αδελφό του 18χρονου

Την ίδια ώρα για συμπληρωματική κατάθεση έχει κληθεί ο αδελφός του 18χρονου ο οποίος συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης. Κατά την προσαγωγή του ο 16χρονος είχε πει στους αστυνομικός ότι πράγματι ο αδελφός του πήρε μέρος στα επεισόδια, ενώ κατέθεσε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να του είπε ότι «έκανα μ… Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό». Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 16χρονος για τα βίαια επεισόδια.

Οπαδική βία: Δεξαμενή της Greek Mafia η «Χούλιγκαν Α.Ε.»

Οπαδική βία: Μια «ανώνυμη εταιρία» ανάληψης… έργων κάθε εγκληματικού είδους. Η ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ Α.Ε. αποτελεί διαχρονικά την ταμπέλα μιας δεξαμενής εγκλήματος, με δραστηριότητες που αφορούν αδικήματα της Greek Mafia.

Ο «Ράμπο» του 2007 στην υπόθεση του Μιχάλη Φιλόπουλου εξελίχθηκε σε «εκτελεστή» συμβολαίων θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της εγκληματικής μετεξέλιξης ενός χούλιγκαν και της επικινδυνότητας του φαινομένου. Σημειώνεται ότι ο «Ράμπο» δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

Πρόσωπα που ανακυκλώνονται τα τελευταία 16 χρόνια και συμμορίες-συγκοινωνούντα δοχεία που τροφοδοτούν το έγκλημα. Η λίστα των 200 ατόμων που έδωσε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν πέντε εγκληματικές οργανώσεις, με περίπου 40 άτομα η κάθε μία, που κρύβονται πίσω από τις «σφραγίδες» των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ.

Η σχετική λίστα που παρέδωσε ο αρμόδιος υπουργός, στην οποία θα προστεθούν και άλλα στοιχεία, αφορούν 30 υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί από το 2007, μετά την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, σε ένα «ραντεβού» θανάτου ανάμεσα σε οπαδούς ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Ολα αυτά τα χρόνια παρατηρούνται οι ίδιοι πρωταγωνιστές που ανακυκλώνονται και μετεξελίσσονται εγκληματικά.

Ανάμεσα στους 200 χούλιγκαν, πέρα από αδικήματα αθλητικής βίας, υπάρχουν άτομα που έχουν κατηγορηθεί για την υλοποίηση συμβολαίων θανάτων, κατοχή όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς και σωματικές βλάβες. Τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται να στρατολογούν νεαρούς από τους συνδέσμους οπαδών και ως περιφερόμενοι «στρατοί» συμμετέχουν σε επεισόδια στα γήπεδα, σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλες παραβατικές ενέργειες. Από εκεί γίνεται και η «διαλογή» ικανότητας των στρατολογημένων για την πιθανή ανέλιξή τους στη διάπραξη σοβαρότερων αδικημάτων και την ένταξή τους σε συμμορίες της Greek Mafia.

Σημειώνεται ότι στη σχετική λίστα υπάρχει έκθεση της κρατικής ασφάλειας με τουλάχιστον 40 «χούλιγκαν» που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Ακροδεξιάς.

ΛΙΣΤΑ ΜΕ 30 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οπαδική βία: Από τον Φιλόπουλο στον Βόλο

Πέρα από τα ονόματα των περίπου 200 χούλιγκαν υψηλού ρίσκου, όπως χαρακτηρίζονται, στη λίστα παρατίθενται και 30 υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησαν. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι οι παρακάτω:

– Επεισόδια ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2022-2023 – ο αγώνας διακόπηκε τρεις φορές και τραυματίστηκαν σοβαρά οπαδοί για τους οποίους απαιτήθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο.

– Πρόσφατα επεισόδια στον Βόλο, στο περιθώριο του αγώνα της τοπικής ομάδας με τον ΟΣΦΠ, όπου οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

– Επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ στους αστυνομικούς στο περιθώριο αναμέτρησης με τον Αγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

– Την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη στις 16 Νοεμβρίου 2023.

– Επίθεση σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο περιθώριο της αναμέτρησης Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

– Επίθεση σε γυναίκα χούλιγκαν του ΠΑΟ στο Ιλιον.

– Συγκρούσεις οπαδών στη Μαλακάσα στα ΣΕΑ.

– Ενας 47χρονος οπαδός του ΠΑΟ πυροβολεί και τραυματίζει σοβαρά έναν 32χρονο ομογενή από τη Γεωργία στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο δράστης είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς ως μέλος εκβιαστικής ομάδας της οποίας ηγείτο ένας 51χρονος, γνωστός με την προσωνυμία «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε βάρος του διαιτητή Κύρου Βασάρα. Ο 47χρονος είχε πυροβολήσει και το 2018 οπαδό της ομάδας που υποστηρίζει μέσα στο γήπεδο.

– Υπόθεση Κατσουρή (ΑΕΚ).

– Υπόθεση δολοφονίας Φιλόπουλου, με την επισήμανση ότι πρόσωπα που μετείχαν σε αυτήν και εμπεριέχονται σε εκείνη τη δικογραφία, μεταξύ των οποίων και σημερινό στέλεχος ομάδας, συνδέονται με τα πρόσφατα γεγονότα στου Ρέντη.

Γκαζάκια, απειλές

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέδωσε σχετικό φάκελο και ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Καταγράφονται περιστατικά με πανό υποστήριξης χούλιγκαν για τους συλληφθέντες της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού. Αλλα πανό οπαδών για την ελευθέρωση των Κροατών χούλιγκαν και πόλεμος ανακοινώσεων οργανωμένων οπαδών μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Στη σχετική λίστα καταγράφονται περιστατικά απειλών και επιθέσεων εναντίον διαιτητών και δημοσιογράφων σε βάθος δεκαετίας. Μεταξύ αυτών οι απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, που ήταν διαιτητής στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός, και ο  εμπρηστικός μηχανισμός στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη τον περασμένο Νοέμβριο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

40 ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση

Και για την περίπτωση του Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ως υπόπτους 40 άτομα, για τους οποίους αναζητούν στοιχεία που θα εδραιώσουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει δομή με αρχηγούς, υπαρχηγούς, υποκινητές και ομάδες κρούσης. Από αυτούς κάποιοι είναι σεσημασμένοι για περιστατικά αθλητικής βίας αλλά και άλλα σοβαρότερα ποινικά αδικήματα.

Οσα συνέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ήταν προγραμματισμένα «αντίποινα» για όσα είχαν εξελιχθεί πρόσφατα στον Βόλο με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες υπάρχουν άτομα που είχαν πρωταγωνιστήσει πρόσφατα στα επεισόδια στον Βόλο. Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν: «Σιγόβραζε, τους έφταιγαν τα πάντα, ήθελαν να ξεσπάσουν, πρέπει να την πέσουμε σε αστυνομικούς ήταν το κλίμα στους οργανωμένους οπαδούς μετά τα δυσχερή αποτελέσματα σε Ευρώπη και Ελλάδα, συγκεκριμένα στον Βόλο, μετά τη διακοπή αγώνα λόγω εισβολής φιλάθλων».

Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τις εξετάσεις πυρίτιδας, DNA και αποτυπωμάτων. Στο μεταξύ στα αστυνομικά γραφεία προς το παρόν φθάνουν μόνο ανώνυμες αναφορές, όχι μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς διαπιστώνεται ένα κλίμα φόβου και μια ιδιότυπη χουλιγκανική ομερτά…

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com