Ρωσία: Σεξολόγοι καλούνται να «γιατρέψουν» την ομοφυλοφιλία

Πρακτικές μεσαίωνα υιοθετούν στη Ρωσία προκειμένου πολίτες της χώρας να «ξεπεράσουν» την ομοφυλοφιλία αλλά και σεξουαλικές διαταραχές.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Υγείας, σε μια τελευταία επίθεση του Κρεμλίνου κατά του «μη παραδοσιακού τρόπου ζωής», όπως το αποκαλεί, οι ρωσικές κλινικές σύντομα θα επανδρωθούν με σεξολόγους για να βοηθήσουν ασθενείς να «ξεπεράσουν» την ομοφυλοφιλία και διάφορες σεξουαλικές «νοητικές διαταραχές», αναφέρεται σε οδηγία του υπουργείου Υγείας, σε μια τελευταία επίθεση του Κρεμλίνου κατά του «μη παραδοσιακού τρόπου ζωής», όπως το αποκαλεί.

Η οδηγία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, έρχεται τη στιγμή που λαμβάνονται αυστηρά μέτρα σε σχέση με τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, τα οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικαλείται για να δείξει την ηθική κατάπτωση των χωρών της Δύσης, από την οποία η Ρωσία πρέπει να προστατευθεί. Σύμφωνα με τη διαταγή που υπέγραψε ο Πούτιν, οι ειδικοί θα βοηθούν επίσης τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν «μη τυποποιημένες προτιμήσεις, όπως ο αυτοερωτισμός, η ομοφυλοφιλία, η κτηνοβασία».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών το 1990. Η Ρωσία έκανε το ίδιο το 1999. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επεκτείνει τους περιορισμούς στην προώθηση αυτού που αποκαλεί «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+», απαγορεύοντας ουσιαστικά κάθε δημόσια έκφραση της συμπεριφοράς ή του τρόπου ζωής των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων ανδρών, των αμφιφυλόφιλων ή των τρανσέξουαλ στη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com