Ρωσία: Το Κρεμλίνο «μίλησε» – «Ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία, δεν θα ασκηθούν διώξεις» – Όργιο φημών για το τίμημα της εκεχειρίας

Μετά την εκεχειρία, ξεκίνησε η ανάλυση των όρων της συμφωνίας και της αποτροπής του ρωσικού εμφυλίου στο παρά πέντε.

by Times Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να «θυσίασε» σαν πιόνια τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλερί Γκερασίμοφ ώστε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να δεχθεί την πρόταση συμφωνίας του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασνέκο ήταν ο «άνθρωπος κλειδί» που συνέβαλε προκειμένου ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν να πειστεί και να δεχθεί την εκεχειρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το βράδυ του Σαββάτου (24/6) ανακοίνωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας περιλαμβάνει το όρο ότι ο Πριγκόζιν «θα μεταβεί στη Λευκορωσία».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε μάλιστα ότι οι μαχητές της Βάγκνερ δεν θα διωχθούν από τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα λαμβάνει υπόψη τις προσπάθειές τους στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι η ομάδα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν «πάντα σεβόταν τα κατορθώματά τους».

Ρωσία: Όργιο φημών από τα ΜΜΕ – Ο Πούτιν «θυσίασε» Σοϊγκού και Γκερασίμοφ

Ήδη υπάρχουν αναφορές σε ρωσικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θυσίασε» από τις θέσεις τους τον υπουργό Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλερί Γκερασίμοφ, προκειμένου να πείσει τον αρχηγό των μισθοφόρων να συμφωνήσει σε εκεχειρία.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν ότι έχουν συμφωνηθεί «σημαντικές αλλαγές» στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Υπήρξαν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες φήμες σε κανάλια του ρωσικού Telegram πως ο Σοϊγκού έχει τεθεί υπό κράτηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι στήριξαν την ανταρσία της Βάγκνερ μέσα από κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω τηλεφωνημάτων.

Ρωσία: «Δεν ήθελα να χυθεί ρωσικό αίμα» – Το μήνυμα του Πριγκόζιν

«Δεν ήθελα να χυθεί ρωσικό αίμα» υποστηρίζει σε ηχογράφησή του το «αφεντικό» της Wagner αναφερόμενος στη συμφωνία που συνήψε με τον Λουκασένκο, με την οποία οι φάλαγγες των ανδρών της παραστρατιωτικής οργάνωσης σταματούν να προελαύνουν στη Μόσχα και επιστρέφουν στα στρατόπεδά τους.

Η ανακοίνωση του Μινσκ για τη συμφωνία

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο ενδεχόμενο να εξαπολυθεί μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com