Ρώσος ιερέας επιτίθεται με τον σταυρό σε Ουκρανό κληρικό κατά τη διάρκεια κηδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος ιερέας έχασε τη ψυχραιμία του όταν άκουσε τα σχόλια του Ουκρανού κληρικού για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

by Times Newsroom

Ρώσος ιερέας επιτέθηκε με τον σταυρό σε Ουκρανό κληρικό κατά τη διάρκεια κηδείας Ουκρανού στρατιώτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, ο ιερέας Μικαίλο Βασιλίουκ από το Πατριαρχείο της Μόσχας επιτέθηκε στον Ουκρανό κληρικό, Ανατόλι Ντούντκο κατά την διάρκεια της κηδείας του Ολεξάντρ Ζινίβι στις 22 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αιτία για την εν λόγω επίθεση στάθηκαν τα σχόλια του Ουκρανού κληρικού για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα οποία καθώς φαίνεται «έβγαλαν από τα ρούχα» τον Ρώσο ιερέα.

Ο Ντούντκο φέρεται να είπε ότι ο Πούτιν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία εν μέρει για να προστατεύσει τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο σχετικό βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube, o Ρώσος ιερέας ορμάει στον Ουκρανό κληρικό, Ανατόλι Ντούντκο με το στρατιωτικό προσωπικό να παρεμβαίνει για να τον απομακρύνει.

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον τοπικό ακριβιστή,  Σέρτσιγ Τίμκοβ ο οποίος ενημέρωσε πως ο κληρικός έχει υποστεί ελαφρά τραύματα.

«Κατά τη γνώμη μου, το περιστατικό ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας. Με βάση τα όσα είδαμε, ζητώ από τις αρχές επιβολής του νόμου να διασφαλίσουν την τάξη σε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις όπου υπάρχει σύγκρουση», αναφέρει ο Τίμκοβ.

Το ουκρανικό πρακτορείο «Vinbazar.com» μετέδωσε ότι οι αρχές διέταξαν την διενέργεια ποινικής έρευνας για το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή