Σάνα Μάριν: Δεν πρόλαβε να χωρίσει και βρήκε αγκαλιά σε Ινδή – Οι φωτογραφίες που καίνε τον σύζυγο της πρώην πρωθυπουργού

Λίγες εβδομάδες πριν ανακοινώσουν το διαζύγιο τους, ύστερα από 19 χρόνια που ήταν μαζί, ο Μάρκους Ραϊκόνεν, σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, «συνελήφθη» σε νυχτερινό κέντρο αγκαλιά με μία Ινδή.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 37χρονος επιχειρηματίας φλέρταρε έντονα με την Ινδή, η οποία φέρεται να έκανε διακοπές στη Φινλανδία με τους αστέρες του Bollywood, Rakul Preet και Pragya Jaiswal.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ραϊκόνεν είχε μεθύσει και προσπάθησε να τη φιλήσει καθώς στέκονταν μαζί στο μπαρ του νυχτερινού κέντρου «Post» στο Ελσίνκι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, όμως, η γυναίκα φαίνεται να… αντιστάθηκε.

«Ο Μάρκους προσπαθούσε συνεχώς να την αγγίζει στο σώμα, αλλά κάποια στιγμή η γυναίκα τραβήχτηκε λίγο. Ήθελε συνεχώς να την αγγίζει… Ο Μάρκους προσπάθησε επίσης να φιλήσει τη γυναίκα αρκετές φορές, αλλά εκείνη δεν ενέδωσε», σύμφωνα με θαμώνα.

«Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το πόσο ανοιχτά φλέρταρε ο Μάρκους με τη γυναίκα. Δεν τον ένοιαζε καθόλου η ύπαρξη των άλλων, παρόλο που είναι παντρεμένος με τη Σάνα», ανέφερε άλλος θαμώνας.

Σάνα Μάριν: Η άνοδος, η πτώση και τα σκάνδαλα μίας «ροκ σταρ» πρωθυπουργού

Η θητεία της Σάνα Μαρίν, της νεότερης πρωθυπουργού στον κόσμο, καθώς ανέλαβε το αξίωμα στα 34 της χρόνια, υπήρξε μία διχαστική περίοδος για τον φινλανδικό λαό, την ίδια ώρα που, σε παγκόσμιο επίπεδο, η πολιτικός απολάμβανε στάτους «ροκ σταρ», με χιλιάδες θαυμαστές και θαυμάστριες να την αποθεώνουν στα social media.

Ως πρωθυπουργός, η  Σάνα Μαρίν δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει και λίγα: Κορονοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία, η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν μόνο λίγα από τα ορόσημα – προκλήσεις όπου κλήθηκε να αντεπεξέλθει. «Αχίλλειος πτέρνα» της διακυβέρνησής της στάθηκε ο καλπάζων πληθωρισμός και η άνοδος του χρέους της Φινλανδίας, που μετατράπηκαν σε «άσο» στο…μανίκι της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, η ραγδαία άνοδος, η φρενήρης πορεία – σε πολιτικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο – και η άδοξη πτώση της Σάνα Μαρίν την καθιστούν κάθε άλλο, παρά μία αδιάφορη περίπτωση στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Η Μάριν γεννήθηκε στο Ελσίνκι από εργάτες γονείς που χώρισαν όταν ήταν ακόμα μικρή, εξαιτίας του εθισμού του πατέρα της στο αλκοόλ. Η ίδια δούλεψε σε φούρνους και μοίραζε φυλλάδια για τα προς το ζην, ενώ μεγάλωνε στο Τάμπερε με δύο μαμάδες, καθώς η μητέρα της ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα. «Ήμουν μέλος μίας οικογένειας “ουράνιο τόξο” και συχνά ένιωθα αόρατη», είχε πει η Μάριν, εκ των υστέρων, για τα παιδικά της χρόνια. «Δεν αναγνωριζόμασταν ως αληθινή οικογένεια ή ως ίσοι με τους άλλους. Για μένα, οι άνθρωποι ήταν πάντα ίσοι. Δεν είναι θέμα άποψης. Αυτό είναι το θεμέλιο των πάντων».

Ως μαθήτρια, η Μάριν δεν υπήρξε ποτέ αριστούχος, ωστόσο υπήρξε το πρώτο άτομο από την οικογένειά της που κατάφερε να πάρει πτυχίο και να κάνει μεταπτυχιακό. Στα 27 της, είχε ήδη γίνει επικεφαλής του συμβουλίου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε. Το 2010 έγινε αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, βουλευτής εκλέχτηκε το 2015, υπουργός Εσωτερικών τον Ιούνιο του 2019 και πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Τρεις μήνες μετά, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρόκληση της πανδημίας και τα πήγε μάλλον καλά, αφού, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 85% του πληθυσμού της χώρας ενέκρινε τους χειρισμούς της.

Η περσόνα που προωθούσε η Μάριν στα social media αλλά και οι πτυχές της προσωπικής της ζωής, που βγήκαν στη δημοσιότητα, δημιούργησαν μεγάλο σούσουρο γύρω από το όνομά της εντός και εκτός της Φινλανδίας.

Αργά ή γρήγορ, όλοι έμαθαν για την «προχωρημένη» νεαρή πρωθυπουργό που πήγαινε σε συναυλίες με σορτσάκια και δερμάτινα μπουφάν και ανέβαζε stories στο Instagram από μουσικά φεστιβάλ, με άλλους να την παραδέχονται και άλλους να λένε πως η εικόνα αυτή δεν ταίριαζε σε πρωθυπουργό.

Τον Αύγουστο του 2022, η ανεμελιά της Μάριν  παραλίγο να της στοίχιζε ακριβά, όταν στα ΜΜΕ διέρρευσαν βίντεο από ιδιωτικό πάρτι όπου συμμετείχε η πρωθυπουργός.

Σε έξαλλη διάθεση, η Μάριν λικνιζόταν αγκαλιά με άλλους νεαρούς Φινλανδούς μπροστά από την κάμερα αυτού που βιντεοσκοπούσε, ενώ κάποιοι θεατές ανέφεραν πως από το βάθος ακουγόταν μία φωνή που ρωτούσε…«πού είναι το “αλεύρι”;», δηλαδή η κοκαΐνη. Ως αποτέλεσμα, η πρωθυπουργός υπεβλήθη σε ναρκοτέστ, όπου βγήκε καθαρή.

«Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών», είχε πει η ίδια, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Είναι κάτι ιδιωτικό, είναι κάτι χαρούμενο και αυτή είναι η ζωή» έλεγε με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της, SDP, για το επίμαχο βίντεο. «Αλλά δεν έλειψα ούτε μία μέρα από τη δουλειά».

Παρά τα…καμώματά της, η ίδια η πολιτική της ήταν αυτή που εν πολλοίς έκρινε την μοίρα της στις εκλογές του 2023. Αν και κατάφερε να παραμείνει δημοφιλής σε αρκετούς Φινλανδούς, κυρίως νεαρούς μετριοπαθείς και αριστερούς, πολλοί επέκριναν τις δημόσιες δαπάνες της κυβέρνησής της στις συντάξεις και την παιδεία, την στιγμή που το φινλανδικό χρέος και ο πληθωρισμός εκτινάσσονταν στα ύψη. Σε αντίθεση, η «Εθνική Συμμαχία» (NCP), που προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία 2 χρόνια, έχει υποσχεθεί να περιορίσει τις δαπάνες και να σταματήσει την αύξηση του δημόσιου χρέους, το οποίο έχει φθάσει λίγο πάνω από το 70% του ΑΕΠ, από τότε που ανέλαβε η Μάριν τα καθήκοντά της, το 2019.

Ο ηγέτης του NCP, Πέτρι Όρπο, κατηγόρησε την Μάριν ότι «διέβρωσε την οικονομική ανθεκτικότητα της Φινλανδίας», σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει πλήξει σκληρά τη χώρα και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί. Ο 53χρονος Όρπο, ενεργός στην πολιτική σκηνή της Φινλανδίας από την δεκαετία του ’90, έχει ελάχιστη σχέση, τόσο σαν πολιτικός όσο και σαν άνθρωπος, με την «ροκ σταρ» Σάνα Μάριν. Όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος Μάττι Κοϊβίστο του YLE (εθνική ραδιοτηλεόραση της Φινλανδίας) στο BBC, ο Όρπο πρόκειται για έναν «καριερίστα πολιτικό, σταθερό και ήρεμο, που δέχεται συχνά κριτική ότι παραείναι ήρεμος, έως και βαρετός – αλλά κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να λειτουργήσει πολύ καλά στη Φινλανδία».

Το φιλοεπιχειρηματικό κόμμα του Όρπο, το NCP, θα εξασφαλίσει 48 από τις 200 έδρες στο κοινοβούλιο, ελάχιστα μπροστά από το εθνικιστικό «Κόμμα των Φινλανδών» με 46 έδρες και τους Σοσιαλδημοκράτες της Μάριν με 43 έδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκλογών του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων. Η Βέσα Βάρες, καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Τουρκού, σχολίασε στο BBC όσον αφορά το «αύριο» των εκλογών: «Το NCP δύσκολα θα συνεργαστεί με το “Κόμμα των Φινλανδών”. Οι “Φινλανδοί” είναι άπειροι και οι βουλευτές τους είναι δυσαρεστημένοι σχεδόν με τα πάντα. Το πιο φυσικό θα ήταν να συνεργαστεί με τους Σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο η Μάριν ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματός της και είναι προφανές ότι δεν της αρέσουν οι συντηρητικοί».

Η πολιτική ερευνήτρια Τζένη Καριμάκι από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι επισημαίνει, επίσης, ότι η Μάριν υπήρξε γενικά απρόθυμη να πει ποιες είναι οι φιλοδοξίες της. Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ανάμεικτα συναισθήματα, λέει, γιατί ενώ αύξησαν τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, δεν μπόρεσαν να γίνουν το μεγαλύτερο κόμμα και να ανανεώσουν την πρωθυπουργία τους.

«Αλλά η φινλανδική πολιτική κουλτούρα είναι γνωστή για την ευελιξία της», τονίζει. «Είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να διαπραγματεύονται και να συνάπτουν συμβιβασμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com