Σε 55 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο δράστης της φονικής επίθεσης σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο με πέντε νεκρούς

Ο 24χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη ή να πει οτιδήποτε στις οικογένειες των θυμάτων

by Times Newsroom

Σε 55 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο Άντερσον Άλντριχτ για την φονική του επίθεση σε γκέι μπαρ στο Κολοράντο από δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο δράστης άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο στο Club Q τον Νοέμβριο του 2022 σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 19, τα θύματα ήταν δύο γυναίκες και τρεις άνδρες ηλικίας ανάμεσα 28-40.

Δήλωσε ένοχος για 74 ομοφοβικές επιθέσεις και παραβάσεις με πυροβόλα όπλα ενώ τον Ιούνιο του 2023 είχε ομολογήσει την ενοχή του σε πέντε δολοφονίες και 46 απόπειρες για τις οποίες αυτήν την περίοδο εκτίει πέντε ποινές ισόβιας και επιπλέον 2,212 χρόνια.

Με την ομολογία του στις ομοσπονδιακές κατηγορίες εγκλημάτων μίσους, ο δράστης αναγνώρισε την ύπαρξη μίσους, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη και παρακινούμενη από προκατάληψη.

(Colorado Department of Corrections via AP)

Ο 24χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη ή να πει οτιδήποτε στις οικογένειες των θυμάτων.

Η ποινή του 24χρονου επιβλήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για την αποφυγή της θανατικής ποινής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com