Σερβία – Ο δράστης τσακώθηκε, μπήκε στο αμάξι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως

Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

by Times Newsroom

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον φερόμενο ως δράστη του νέου μακελειού σε διάστημα δύο ημερών στη Σερβία, στο οποίο σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 14, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου.Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς», στην κεντρική Σερβία, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπου προσθέτει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

«Είναι ύποπτος ότι σκότωσε (…) με αυτόματο όπλο 8 ανθρώπους και ότι τραυμάτισε άλλους 14», σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει ότι όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας RTS είχε μεταδώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι τραυματίες ανέρχονταν σε 13. Πληροφορίες νωρίτερα έκαναν επίσης λόγο για 10 νεκρούς.

Πώς έγινε το νέο μακελειό

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ενεπλάκη σε διένεξη στο προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι, και έφυγε, αλλά επέστρεψε με τουφέκι εφόδου και περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως τον κόσμο μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε σε άλλα δύο χωριά.

Όπως μετέδωσε το RTS, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

«Είναι θλιβερό, ο νεαρός αστυνομικός ήταν στην ίδια ηλικία με την κόρη μου, έχει γεννηθεί το 1998», δήλωσε μια μεσήλικη γυναίκα στο χωριό Ντουμπόνα. «Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί», πρόσθεσε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.

Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για δωρεές αίματος για τους τραυματίες, σύμφωνα και πάλι με το RTS.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδος).

Το νέο αυτό μακελειό σημειώθηκε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε τρία χωριά κοντά στο Μλαντένοβατς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια του Βελιγραδίου, ενώ η χώρα είχε ήδη συγκλονιστεί από τον θάνατο σε σχολείο της πρωτεύουσας 9 ανθρώπων –8 παιδιών και του φύλακα– την Τετάρτη από τα πυρά 13χρονου.

«Είναι τρομερό για τη χώρα μας, τεράστια ήττα. Σε δύο μέρες τόσοι πολλοί (…) σκοτώθηκαν», δήλωσε άλλος κάτοικος του χωριού Ντουμπόνα.

Μετά το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών και ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com