«Στην ομάδα Βάγκνερ» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, γνωστός ως «χασάπης της Μαριούπολης»

Την είδηση μετέδωσε γνωστός μπλόγκερ και μένει να φανεί αν θα επαληθευτεί

by Times Newsroom

Τον ρόλο του υποδιοικητή στης ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, φέρεται να κατέλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ όπως μετέδωσαν ρωσικά φιλοπολεμικά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δύο βίντεο που αναρτήθηκαν από τον πολεμικό ανταποκριτή Αλεξάντρ Σιμόνοφ στο Telegram, ο Μιζίντσεφ –ντυμένος με εξάρτηση μάχης της Βάγκνερ– εμφανίζεται να επισκέπτεται στρατόπεδο εκπαίδευσης και να περιοδεύει σε ρωσικές θέσεις στην πόλη Μπαχμούτ, της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι εικόνες αυτές συνέπεσαν με τη δημοσιοποίηση δύο μαγνητοσκοπημένων δηλώσεων του ιδρυτή της Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, που εξαπέλυσε εκ νέου οργισμένες κατηγορίες ότι το αμυντικό κατεστημένο εσκεμμένα δεν δίνει επαρκή πολεμοφόδια στις δυνάμεις του καθώς ζηλεύει την επιτυχία τους.

Στις 29 Απριλίου, η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να εντάξει στις δυνάμεις της Βάγκνερ τον Μιζίντσεφ, μια ημέρα μετά την αποπομπή του, σύμφωνα με αναφορές, από το υπουργείο Άμυνας και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μιζίντσεφ, που ενορχήστρωσε την πολιορκία της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου πέρυσι, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπεύθυνος για την επιμελητεία και τις προμήθειες, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Grey Zone, ένα κανάλι του Telegram με πολυάριθμους ακολούθους που είναι φίλα προσκείμενο στη Βάγκνερ, έγραψε ότι ο Μιζίντσεφ έγινε «όχι ο πρώτος και προφανώς όχι ο τελευταίος στρατηγός που ήταν εκτός τόπου εν μέσω της γραφειοκρατίας και της κολακείας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Μιζίντσεφ τον Ιούνιο, χαρακτηρίζοντάς τον «Χασάπη της Μαριούπολης» για τον ρόλο του στην πολιορκία, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή