Σερβική τηλεόραση: «Η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο στην Ουκρανία σε βάρος της Ευρώπης»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 518η ημέρα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Λιούμπαν Κάραν, ο καθηγητής Ούρος Σουβάκοβιτς και ο επιστημονικός συνεργάτης Ντράγκαν Πέτροβιτς συζήτησαν χθες για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία στο σερβικό κανάλι ‘happy Tv’.

Ο Λιούμπαν Κάραν λέει ότι οι Ρώσοι δεν κάνουν τα ίδια λάθη με την ουκρανική πλευρά, η οποία επικεντρώθηκε στην προπαγάνδα και στην ανύψωση του ηθικού του στρατού.

Οι Ουκρανοί στρατηγοί μένουν έκπληκτοι με το πώς οι Ρώσοι οργάνωσαν την άμυνά τους», λέει ο Κάραν, υπενθυμίζοντας τις αμυντικές ζώνες των τριών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Ο Κάραν πιστεύει ότι οι Ρώσοι δεν χρειάζεται να «κυνηγήσουν τον ουκρανικό στρατό μέσα από τους βάλτους», αλλά ότι είναι σε θέση να περιμένουν μέχρι να αποδυναμωθούν πλήρως.

Ο Ούρος Σουβάκοβιτς εκτιμά ότι ακόμη και στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ήταν ξεκάθαρο στους σοβαρούς αναλυτές ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να κερδίσει.

Το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι πόσο καιρό οι Ευρωπαίοι θα βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας εις βάρος των φορολογουμένων τους. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό η κυβέρνηση Μπάιντεν θα τους ωθεί σε κάτι τέτοιο, λέει ο Σουβάκοβιτς.

«Ουσιαστικά, η Αμερική κάνει πόλεμο εδώ σε βάρος της Ευρώπης». Και αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους από την τεράστια πτώση του επιπέδου των Ευρωπαίων και από την όχι και τόσο δραστική πτώση των Αμερικανών», εξηγεί ο Σουβάκοβιτς.

Ο Ντράγκαν Πέτροβιτς πιστεύει ότι το ουκρανικό κράτος έχει απαχθεί. «Όταν κοιτάξουμε την τρέχουσα κατάσταση, θα δούμε ότι υπάρχει ένα αυταρχικό σύστημα στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο, το οποίο δεν ανέχεται εναλλακτικές απόψεις.

Με αυτόν τον τρόπο, το άτομο τίθεται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να δεχτεί να πάει στο μέτωπο ή θα μεταναστεύσει», λέει ο Πέτροβιτς. Προσθέτει ότι η Ρωσία έχει μια αρκετά επιτυχημένη στρατηγική πολυδιανυσματικής αντιπαράθεσης με τη Δύση και ότι «μάχεται με το ένα χέρι» στο έδαφος στην Ουκρανία.

Happytv

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com