Σολτς: Το ΝΑΤΟ θα προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα για «όσο χρειαστεί»

«Το μήνυμα είναι: Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε –και να το κάνουμε εντατικά– για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να μπορέσει η Ουκρανία να αμυνθεί»

by Times Newsroom

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για όσο χρειαστεί, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

«Είναι καλό που οι χώρες που έχουμε μαζευτεί εδώ, αλλά και πολλές άλλες, συνεισφέρουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί – παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία», δήωσε ο Σολτς στο καθώς έφτασε για τη δεύτερη μέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Το μήνυμα είναι: Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε –και να το κάνουμε εντατικά– για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να μπορέσει η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία η Φινλανδία και η Σουηδία θα προσκληθούν επίσημα να ενταχθούν στη συμμαχία αφού η Τουρκία απέσυρε το βέτο της. Τέσσερις μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανατρέποντας το ευρωπαϊκό τοπίο ασφάλειας, περισσότεροι από 40 ηγέτες συγκεντρώνονται στη Μαδρίτη για αυτό που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε μια «κομβική σύνοδο κορυφής» για το μέλλον της συμμαχίας.

Στη σύνοδο έχει προσκληθεί επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αναμένεται να μιλήσει δύο φορές, καθώς το Κίεβο πιέζει για ταχεία παράδοση όπλων από τους συμμάχους του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή