«Στον ελιόμυλο» – Εργαστήρι για οικογένειες στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «1922» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι για οικογένειες, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00).

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο και να αντλήσουν έμπνευση από δύο διαχρονικά σύμβολα: την ελιά, «πρωταγωνίστρια» της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, και το καράβι, που παραπέμπει στις πολλαπλές έννοιες του ταξιδιού και στην περιοδική έκθεση. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του εικαστικού Γιάννη Μακρίδη, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ζωγραφίζοντας και κάνοντας κατασκευές με απλά υλικά.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση «1922» (26/7/2023-17/6/2024), που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, καθώς και τη σημαντική προσφορά των Μικρασιατών προσφύγων στο νησί της Λέσβου, αξιοποιώντας εμβληματικά κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com