Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Διεθνείς ηγέτες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και στέλνουν «κουράγιο» στην Ελλάδα

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έχει μουδιάσει το διεθνές πολιτικό σκηνικό, με ηγέτες άλλων χωρών αλλά και προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράζουν μέσα από αναρτήσεις στα social media τα συλλυπητήριά τους

by Times Newsroom

Η φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έχει μουδιάσει το διεθνές πολιτικό σκηνικό, με ηγέτες άλλων χωρών αλλά και προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράζουν μέσα από αναρτήσεις στα social media τα συλλυπητήριά τους στην Ελλάδα και την βαθιά λύπη τους για το τραγικό δυστύχημα.

Με αναρτήσεις γραμμένες ακόμη και στα ελληνικά, διεθνείς ηγέτες δηλώνουν πως βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, μετά από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Σκέψης θλίψης μετά από αυτό το φοβερό ατύχημα τραίνου κοντά στη Λάρισα. Αγαπητέ Νίκο Δένδια, είμαι με όλη μου την καρδιά με τον ελληνικό λαό και εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στα θύματα και στις οικογένειες τους», έγραψε σε tweet της, η ΥΠΕΞ της ΓαλλίαςCatherine Colonna.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός, Ματέο Σαλβίνι έστειλε μήνυμα λέγοντας πως παρακολουθεί την τραγωδία του τρένου στην Ελλάδα και εκφράζει στοργική εγγύτητα με τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε μέσω Twitter και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Είμαι βαθιά θλιμμένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα χθες το βράδυ. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό συμβάν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε.

Ο πρόεδρος της ΛιθουανίαςΓκιτάνας Ναουσέντα, σε ανάρτησή του σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, έγραψε πως: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα, στον απόηχο του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Συλλυπητήρια στην Ελληνίδα πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις οικογένειες των θυμάτων. Η Λιθουανία θρηνεί μαζί σας».

Ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, έγραψε κι εκείνος με τη σειρά του στο Twitter: «Λυπάμαι που μαθαίνω για τις απώλειες ζωών και τους πολλούς τραυματίες στο τραγικό δυστύχημα της τελευταίας νύχτας στην Ελλάδα! Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο βαριά ώρα για το έθνος τους και ενώνουμε μαζί τους τις προσευχές μας και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

«Κουράγιο» από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Κουράγιο» γράφει στα ελληνικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο twitter σημειώνει: «Βαθιά θλίψη από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης. Κουράγιο».

«Από τη πρώτη στιγμή η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων ενήμεροι για την τραγωδία στα Τέμπη και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Ανείπωτη θλίψη», συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε για το δυστύχημα στη Λάρισα: «Οι σκέψεις μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τόσες ζωές χθες το βράδυ κοντά στη Λάρισα. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας».

«Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός» σημείωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους», γράφει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com