Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης…

...για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ευθύνη για την τραγωδία

by Times Newsroom

Ο σταθμάρχης, στη βάρδια του οποίου έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων, απολογήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ευθύνη για την τραγωδία.

Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει άμεση γνώση των ερευνών. Μετά τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Το αδίκημα που εξετάζεται, είναι αυτό της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που μπορεί να διωχθεί και ως κακούργημα αν αποδειχθεί δόλος έστω και ενδεχόμενος και επισύρει – με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που αρχίζουν από κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. Η ποινή των ισοβίων προβλέπεται και για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών εφόσον αποδοθεί δόλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή