Τέμπη: Στους 38 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 38, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 66 παραμένουν για νοσηλεία.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρής ηλικίας, 18 έως 25 ετών, καθώς πολλοί φοιτητές βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο όπου έφυγαν από την Αθήνα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συνολικά, έχουν προσέλθει στα νοσηλευτικά ιδρύματα 170 τραυματίες και έχουν πραγματοποιηθεί 66 εισαγωγές. Οι 60 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι έξι σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eleftherostypos.gr τέσσερις βαριά τραυματίες είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν δεχθεί τα βαριά περιστατικά, λόγω εγγύτητας, ενώ ελαφρύτερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τραυματίες από την πρωτοφανή τραγωδία είναι της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό), το νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Κατερίνης. Συνολικά 30 εισαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι σε επιφυλακή μπήκε και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να γίνει εισαγωγή. Εχουν διατεθεί 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.  Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Επίσης, γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα μεταβαίνουν στο σημείο για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο καθώς τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και έχουν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα και βγαίνουν καπνοί. Οι διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ιδίως στα δύο πρώτα. Υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι επιβάτες έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

Τέμπη

Hellenic Train

Τέμπη

Τέμπη

Πώς συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά στο ύψος της περιοχής Ευαγγελισμού με εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Την ώρα της σύγκρουσης στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Από τη συγκρουση προκλήθηκε φωτιά, ενώ επικράτησε πανικός.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Σοκαριστικές εικόνες στα Τέμπη: Διασώστες εντοπίζουν ανθρώπινα μέλη κάτω από βαγόνι

Εικόνες αποκάλυψης σημειώνονται αυτή την ώρα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στην κοιλάδα των Τεμπών.

Μεγάλα σκαπτικά μηχανήματα έχουν καθαρίσει και αποψιλώσει την περιοχή ενώ διασώστες μέχρι αυτή την ώρα περισυλλέγουν ανθρώπινα μέλη κάτω από τα βαγόνια.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του GRTimes οι διασώστες έχουν δημιουργήσει αλυσίδα και συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους.

Αυτά τα μακάβρια ευρήματα των διασωστών καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως σύντομα ο κατάλογος των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή» – Συγκλονίζει η περιγραφή διασώστη

Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 32. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 55 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης . Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Ειδήσεις σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή