Συνελήφθη ύποπτος για την κλοπή του νέου έργου του Banksy στο Λονδίνο

Ιδιοκτήτης γκαλερί είπε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες

by Times Newsroom

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την κλοπή του νέου έργου τέχνης του Banksy, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, στο Λονδίνο.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής εγκατάστασης έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι από τους οποίους κατέγραψαν το στιγμιότυπο.

Το έργο του διάσημου street artist – μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones – εμφανίστηκε την Παρασκευή (22/12) στο Πέκαμ του Λονδίνου.

Θαυμαστές του Banksy σε αναρτήσεις τους, στο Instagram ερμήνευσαν το έργο ως έκκληση, για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Ούρλιχ Μπλανς (ειδικό στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία), το έργο ίσως υποδηλώνει μια κριτική για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα μετά την αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας είπαν ότι έχει τοποθετηθεί νέα πινακίδα κυκλοφορίας, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

«Γνωρίζουμε ότι κοινοποιούνται βίντεο που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας», σημείωσαν, προσθέτοντας ότι όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό ή για το πού βρίσκεται η πινακίδα θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία.

Ιδιοκτήτης γκαλερί είπε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή