ΣΥΡΙΖΑ: Το οικονομικό χάος από τον Τσίπρα και το αδιέξοδο Κασσελάκη

Το οικονομικό μέλλον είναι αβέβαιο και η απόφαση για αναστολή του καθημερινού φύλλου της "Αυγής" φαίνεται προς ώρας να μην αλλάζει.

by Times Newsroom

Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για ιδιώτες επενδυτές τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ένα άλλο σενάριο είναι η αυτοδιαχείριση του μέσου από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι χθες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο, καθώς, μεταξύ άλλων, ελήφθη μια απόφαση για την εφημερίδα δίχως να ενημερωθούν και δίχως να προηγηθεί κάποια συζήτηση.

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο και τα δυσμενή στοιχειά δεν αμφισβητούνται από τα στελέχη. Μεγάλο θέμα είναι φυσικά η επιβίωση των κομματικών μέσων και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ όπου αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση. Αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επίσης αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το χάος που παρέδωσε στον Κασσελάκη ο Τσίπρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα ταμεία του κόμματος είχαν μπει 35 εκατ.€ από την κρατική επιχορήγηση για τα έτη 2019- 2022. Το 2023 το κόμμα έλαβε 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 4,5 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιος κόστος για την «Αυγή» και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» διαμορφώθηκε ως εξής:

-2015: 970.000 €

-2019: 3,1 εκατ. €

-2021: 3,6 εκατ. €

-2024: 4,1 εκατ. €

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη: «Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις, μάς έκλεισες από την Αμερική-Θα μας βρεις απέναντι»

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, εργαζόμενοι της Αυγής βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Μόλις εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης του ζήτησαν εξηγήσεις και απαντήσεις για την απόφαση. Επιπλέον, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στο πλευρό τους, ούτε και τους επισκέφτηκε στα γραφεία της εφημερίδας.

“Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει”, του είπαν εργαζόμενοι της εφημερίδας, με τον ίδιο να απαντά:

“Η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος”.

Ένας από τους εργαζόμενους παρενέβη λέγοντας: “Η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο“. με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: “Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη”.

Έπειτα ο εργαζόμενος του είπε: “Έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτά να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε ποτέ μαζί τους: «Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com