Τα ισραηλινά άρματα μάχης με ειδικά «κλουβιά» κατά των drones, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία

«Πιθανότατα ήταν κάτι που το είχαν σκεφτεί από πριν, αφού όλοι παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία»

by Times Newsroom

Τα ισραηλινά άρματα μάχης που κινητοποιήθηκαν έξω από τη Γάζα ενόψει μιας πιθανής χερσαίας εισβολής έχουν εξοπλιστεί με «κλουβιά» για να προστατεύονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μια τροποποίηση ασφαλείας που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ουκρανία και φαίνεται να πολλαπλασιάζεται σε μια νέα σύγκρουση, γράφει σε ανάλυσή της Washington Post.

Η Post δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν ισραηλινά οχήματα με τροποποιημένα καλύμματα, των οποίων ο σκοπός είναι να προστατεύουν τους στρατιώτες που βρίσκονται στο εσωτερικό τους από τυχόν εκρηκτικά που πέφτουν από drones, σημειώνει και η Jerusalem Post, επικαλούμενη το αμερικανικό δημοσίευμα.

«Η υπόθεσή μου είναι ότι οι επιθέσεις της Χαμάς έδωσαν στο Ισραήλ την ώθηση να εγκαταστήσει τα κλουβιά ευρύτερα», δήλωσε στην Post ο Mark Cancian, ανώτερος σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

«Πιθανότατα ήταν κάτι που το είχαν σκεφτεί από πριν, αφού όλοι παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com