Τα ντουβάρια δίνουν ψωμί;

Αναρωτιέμαι, τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που στερούνταν κοινωνικής προστασίας και το ΚΕΑ τους παρείχει μια μικρή ανακούφιση μέσω μετρητών και παροχών σε είδος;

  • Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Χιλιάδες φτωχούς και ευάλωτους συμπολίτες μας έριξε στον Καιάδα η κυβέρνηση με το κόψιμο των επιδομάτων και των παροχών που τα προηγούμενα χρόνια τους έδιναν μια ανάσα.

Τραγικές οι απώλειες λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών για τους πολλούς οι οποίοι ήταν δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), και πετάχτηκαν σαν την ήρα από το στάρι και ας μην έχουν στον ήλιο μοίρα, αφού οι περισσότεροι είναι άνεργοι.

Μπορεί να διαθέτει ως κληρονομιά ένα ακίνητο, κάποιος που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς να έχει εισόδημα, όμως, οι αντικειμενικές είναι η αιτία να χάσει τα 200 ευρώ του επιδόματος, κάτι που είναι προφανέστατα άδικο.

Λες και τα ντουβάρια δίνουν ψωμί και πληρώνουν τα κοινόχρηστα.

Ένα από τα κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), όπως ονομάζεται πλέον, είναι η περιουσιακή κατάσταση. Για να καταλάβετε, πως έχει η κατάσταση, η αντικειμενική αξία του σπιτιού της κας. Μαρίας, από τα 76.000 ευρώ, ανήλθε στις 106.000 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 90.000 ευρώ που επιτρέπει να καταστεί κάποιος δικαιούχος είσπραξης του ΕΕΕ αν είναι άγαμος.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που αυξήθηκαν κατά 20%, αλλά και γειτονιές με χαμηλά εισοδήματα, όπως το Μοσχάτο 29%-50%, η Νέα Χαλκηδόνα 31,5%-43%, οι Άγιοι Ανάργυροι 37%-40%, το Αιγάλεω 19%-36%, το Περιστέρι 12%-35%, το Κερατσίνι 19%-39%, η επέκταση Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη 23%-33%) κ.ά., ενώ υποστηρίχτηκαν οι μεγαλοϊδιοκτήτες.

«Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας», όπως αναφέρεται στον πρόλογο του ΟΠΕΚΑ.

Αναρωτιέμαι, τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που στερούνταν κοινωνικής προστασίας και το ΚΕΑ τους παρείχει μια μικρή ανακούφιση μέσω μετρητών και παροχών σε είδος;

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com